Hyppää pääsisältöön
Kuva
Hannis Järvisen Matka-teos on koottu kierrätysmateriaaleista. Kuvattuna on fantasiamaisen värikäs sienimaisema. Kuva Hannis Järvinen
Pääsisältö

Näytönpaikassa merkityksetön saa uuden merkityksen tekstiiliartesaanin käsissä. Hannis Järvisen Näyttely nro 3:n teokset ovat kierrätysmateriaaleista valmistettuja. Näyttely on esillä Näytönpaikan näyteikkunoissa (Kilpisenkatu 12) 2.4.‒2.6.2024. Näyttelyyn voi tutustua kellon ympäri.

Hannis Järvinen on keväällä 2023 tekstiiliartesaaniksi valmistunut itseoppinut taiteilija, joka on kiinnostunut kaikenlaisen taiteen tuottamisesta. 

 - Suurin osa töistäni pohjaa kierrätettyyn materiaaliin sen antamien mahdollisuuksien takia. Minua kiinnostaa ajatus siitä, että merkityksettömästä roskasta voidaan muodostaa jotakin sellaista, että sen merkitys roskana katoaa ja siitä tulee osa isompaa kokonaisuutta. Akryylimaalauksissakin käytän mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja, Järvinen kuvailee.

Järvisen teokset eivät ole kevyitä liikuteltavia, sillä esimerkiksi Hatuntekijä-teokseen kului kymmenien tuntien työskentelyn lisäksi seitsemän kiloa nappeja ja muuta kierrätystavaraa ja Matkalla kotiin -teoksella on painoa 13 kiloa.

Runsaasta materiaalikirjosta huolimatta Järvisen teoksista on löydettävissä myös yhdistävä tekijä ‒värien moninaisuus, mikä loistaa jokaisesta teoksesta esiin. Teosten teemoissa seikkaillaan niin satujen kuin fantasian maailmassa, mutta pohditaan myös hetkiä luonnossa ja sen tuomaa harmoniaa. 

Alasivu

Näyttely nro 3 ‒ Hannis Järvinen 

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 2.4.–2.6.2024.

Näytönpaikan näyttelyihin voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa Jyväskylässä. 

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, p. 040 701 7452, [email protected]