Hyppää pääsisältöön
Kuva
Hans-Peter Schüttin teos Muikulat on toteutettu käytöstä pois jääneelle skeittilaudalle. Kuva Hans-Peter Schütt
Pääsisältö

Kesällä Suomen käsityön museon Näytönpaikassa on esillä teoksia, joiden alkuperä on jokin käyttöesine tai osa sellaisesta. Kuvataiteilija Hans-Peter Schüttin näyttelyssä Transoriginals esineiden alkuperäiset käyttötarkoitukset ovat kaikissa teoksissa läsnä tai näkyvissä niiden liittyessä samalla olennaisesti myös teosten sisältöön. 
Osa teoksista ovat itsenäisiä teoksia, ehkä isommasta kokonaisuudesta irrotettuna tai osa laajemmasta sarjasta. 

Näyttelyn esineet antavat uutta näkökulmaa esineiden uusiokäyttöön. 

- Esineet ovat päätyneet taideteoksiini, koska niistä on tullut käyttökelvottomia alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Koen taiteellisen työskentelyni mielekkäänä, kun voin yhdistellä uusia asioita rojusta, joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä olisi muuten roskaa. Pienimuotoista kierrätystä siis. Tuskin sellaista, jolla tämä maailma pelastuu, mutta esimerkkinä huitoen ja hosuen sinne oikeaan suuntaan, Hans-Peter Schütt kertoo. 

Hans-Peter Schütt

Kuvataiteilija Hans-Peter Scüttin tausta on maalauksessa, taidegrafiikassa ja piirustuksessa. Hänen työskentelynsä on esteettisten, eettisten ja taiteellisten ideoiden ohella materiaalin, paikkojen sekä toteutusympäristön ja sattuman ohjaamaa. Schüttille tuttuja toimintaympäristöjä ovat niin galleriat kuin julkiset tilat. 

Schüttin on työskennellyt kuvataiteilijana 20 vuotta, ja katutaiteen parissa hän on toiminut vuodesta 1998. Ensimmäisen seinämaalauksensa hän teki vuonna 2001. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla. Schütt on toiminut vastuutehtävissä eri kuvataidejärjestöissä, ja työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksella ympäristötaiteen läänintaiteilijana. Schütt on Turussa toimivan Galleria Jäniksen perustajajäsen ja vastaa nykyään gallerian toiminnasta.
 

Alasivu

Transoriginals - Hans-Peter Schütt

Näyttely esillä Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 4.7.–20.8.2023. 

Näytönpaikan näyttelyihin voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 
 

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, [email protected], p. 040 701 7452

Asiasanat:  
käsityö
Suomen käsityön museo
taide