Hyppää pääsisältöön
Kuva
Gunnel Nyman, Huntu-teokset (vuodelta 1946-1947) Suomen lasitaiteen ikonit -näyttelyssä Suomen käsityön museossa. Kuva Timo Syrjänen/Suomen lasimuseo
Pääsisältö

Vuoden 2023 päänäyttelyt Suomen käsityön museossa

14.1.–23.4.2023 Elina Helenius – Kudottuja näkymiä 

Aistihavaintoihin vetoava elämyksellinen kokonaisuus tekstiilitaiteilija ja muotoilija Elina Heleniuksen sisustustekstiilejä ja ryijyjä tarjoaa yleisölle vaikuttavia värillisiä elämyksiä, vahvaa materiaalin tuntua ja tarkkaa rakenteellista ja sidoksellista suunnittelutyötä. Näyttely juhlistaa Elina Heleniuksen 35-vuotista uraa tekstiilitaiteen ja -suunnittelun parissa.

6.5.–27.8.2023 Suomen lasitaiteen ikonit

Toisen maailmansodan jälkeen sai alkunsa ainutlaatuinen taiteilijoiden, muotoilijoiden ja lasintekijöiden välinen yhteistyö. Suomen lasitaiteen ikonit olivat syntyneet. Suomen lasimuseon kiertonäyttely nostaa esille paitsi suomalaisen lasin tunnetuimmat lasiesineet, mutta myös tekijät ikonisten esineiden taustalla. 

9.9.–3.12.2023 Merja Keskinen – Kuvitellut kankaat (1. krs)

Taiteilijaprofessori, tekstiilitaiteilija Merja Keskisen teosten lähtökohtina ovat tulkinnat väreistä. Nykytekstiilitaidetta edustavat teokset rakentuvat osista ja toistuvien elementtien yhdistelmistä. Teoksissa nousevat esille värien variaatiot, kolmiulotteiset vaikutelmat ja tilallisuus.

9.9.–3.12.2023 Voyage – MATKA kansainvälinen minitekstiilitaidenäyttely (2.krs)

Uuden tekstiilitaiteen yhdistys UUTE ry:n näyttely käynnistää joka kolmas vuosi järjestettävän kansainvälisen triennaalin sarjan. Perinteisiä ja kokeellisia tekstiilitaiteen menetelmiä esittelevä näyttely on taidematka erilaisiin maihin ja kulttuureihin taideteosten välittämänä.
 

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan.

Suomen käsityön museon näyttelyissä käsityö esitellään ammattina, taiteena ja harrastuksena. Vuosittain museo esittelee uusia näkökulmia käsityöhön tuovia päänäyttelyitä kaksi tai kolme vuodessa sekä useita pienempiä näyttelykokonaisuuksia. Varsinaiset vaihtuvien näyttelyiden tilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. 

Tavoitteenamme on tuottaa elämyksiä ja kokemuksia sekä välittää ja lisätä tietoa ilmiöistä käsityön eri näkökulmista. Omien kokoelmien lisäksi näyttelyissä esitelläänkin muiden museoiden ja toimijoiden sekä yksityisten henkilöiden kokoelmia. 

Verkossa museon näyttelyihin voi tutustua monella eri tavalla videoiden, tekstien, kuvien, verkkoaineistojen tai mobiiliopasteiden avulla. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo