Design Eija Rasinmäki – Käsinkudottu elämä 29.4.–29.8.2021

Lisätietoa näyttelystä

Mikko Oikari, intendentti, Suomen käsityön museo
p. 050 553 3880, mikko.oikari [a] jyvaskyla.fi

Tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen näyttävää 50-vuotista uraa peilaava Design Eija Rasinmäki – Käsinkudottu elämä tuo Suomen käsityön museoon Rasinmäen tunnetut taidetekstiilit ja -matot. Rasinmäen tunnistettavat taidematot ovat olleet monessa suomalaisessa kodissa arvostetulla paikalla ja pitkään rakastettuja.

Näyttelyssä käsitellään Rasinmäen laajaa tuotantoa – kutomisen vaiheita, luovuuden henkeä sekä mattoja eri aikakausilta. Eija Rasinmäki on tunnettu laajasta työstään suomalaiselle taideteollisuudelle tehden räsymatosta kodin design-tuotteen. Hänen tunnistettava tyylinsä on luonut uusia raameja suomalaiselle räsymattoperinteelle ja matolle kodin taidetekstiilinä. Samalla hän on rikkonut aikansa lasikattoja, luoden yksinhuoltajaäitinä tyhjästä oman menestyvän yrityksen ja taiteilijauran.

Lisätietoa näyttelystä

Mikko Oikari, intendentti, Suomen käsityön museo