Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ekorun Kiehinen-korvakorut. Kuva Kiehinen
Pääsisältö

EKORU / Laura Saarivuori-Eskolan vanhoista kolikoista ja aterimista valmistettuja koruja, joita täydentävät korujen suomalaisuutta ja maanläheisyyttä korostavat, jotka on ottanut tamperelainen valokuvaaja Anna-Liisa Nikus.

Laura Saarivuori-Eskola on Pohjois-Karjalan Enosta kotoisin oleva, tamperelaistunut metalliartesaani ja korutaiteilija.

Hän käyttää töissään mahdollisimman paljon kierrätettyä metallia; etsii oivalluksia ja pyrkii antamaan materiaalille tilaa. Saarivuori-Eskolan yritys EKORU tunnetaan ekologisista koruistaan; käytöstä poistetuista suomalaisista kolikoista valmistetuista pennikoruista ja hopea-aterimista valmistetuista uusiokoruista. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin Vuoden nuori kädentaitaja -palkinto.

Vuonna 2016 Saarivuori-Eskola piti uransa 10-vuotisjuhlanäyttelyn ”Kädestä pitäen” Joensuussa, Taidekeskus Ahjossa. Näytönpaikassa nähdään töitä tuosta näyttelystä, koruja sekä tänä vuonna valmistuneita teoksia.

EKORU on mukana myös pienyrityksille suunnatussa Suomi 100 -yhteistyössä. Suomi 100 -tunnuksen saivat Saarivuori-Eskolan vuoden 1917 hopeisista kolikoista valmistamat Pennipallo ja Pennikorvakorut.

Metsän keskellä kasvaneen tekijän työt heijastavat pohjoiskarjalaisen metsän pimeyttä ja valoa, kylmyyttä ja lämpöä, hiljaisuutta ja kuhinaa. Taiteessaan Saarivuori-Eskola tasapainottelee herkkyyden ja mahtipontisuuden rajalla. Näyttelyssä korujen suomalaisuutta ja maanläheisyyttä korostavat valokuvat, jotka on ottanut tamperelainen valokuvaaja Anna-Liisa Nikus.

Kädestä pitäen

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 21.11.2017–7.1.2018

Lisätietoja: 

Laura Saarivuori-Eskola
laurase.com/wp
info [at] ekoru.fi

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
näyttely
koru