Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon tilat luovat mahdollisuuksia eri tyyppisille näyttelyille.
Pääsisältö

Suomen käsityön museon näyttelytoiminnan tavoitteena on tuottaa elämyksiä ja kokemuksia sekä välittää ja lisätä tietoa ilmiöistä käsityön eri näkökulmista. Museon näyttelyissä käsityö esitellään ammattina, taiteena ja harrastuksena.

Omien kokoelmien ohella museo esittelee muiden museoiden ja toimijoiden sekä yksityisten henkilöiden kokoelmia. Museon näyttelyissä esitellään perinteisiä käsitöitä ja tämän päivän tuotteita, vanhaa ja uutta. Kotimaisten näyttelyiden ohella museossa on säännöllisesti esillä myös kansainvälisiä näyttelyitä.

Vuosittain museo esittelee omissa näyttelytiloissaan perusnäyttelyiden lisäksi parikymmentä erikoisnäyttelyä. Näyttelyiden määrä ja vaihtotahti elää näyttelyohjelman mukaan.  

  • Vaihtuvat näyttelyt 2-3 vuodessa
  • Aulagalleria 1-4 vuodessa
  • Ikkunagalleria 5 vuodessa
  • Kuja 2 vuodessa
  • Näytönpaikka 7-8 vuodessa

Suomen käsityön museon näyttelyohjelmasta päättää museonjohtaja näyttelytiimin esitysten pohjalta. Tiimi kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa käsittelemään saapuneita näyttelyehdotuksia ja miettimään tulevien vuosien linjauksia. 

Näyttelyiden eripituisista tuotantoajoista johtuen näyttelyohjelma päätetään vaihtuvien näyttelyiden osalta 2-3 vuotta ja Aulagallerian 1-2 vuotta etukäteen. Ikkunagallerian, Kujan ja Näytönpaikan näyttelyt päätetään n. 1 vuosi etukäteen. 

Lisätietoja

Museon näyttelyistä ja tiloista sekä näyttelyohjelmasta antaa 
Mikko Oikari, intendentti
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Ehdota näyttelyä

Minkä näyttelyn sinä haluaisit nähdä Suomen käsityön museossa?

Lähetä oma ehdotuksesi!

Asiasanat:  
museo
näyttely
ohje