Hyppää pääsisältöön

25.11.2020

Kuva
Näkymä Pupuhuhdan toimintapuistoon, vehreä ympäristö ja moderni puisto

Jyväskylän kaupunki on valittu mukaan kolmivuotiseen valtakunnalliseen lähiöohjelmaan. Jyväskylässä keskitytään Huhtasuon alueeseen, jossa Hyvinvointia ja elinvoimaa Huhtasuolle -hankkeen tavoitteena on lisätä asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta sekä edistää alueen elinvoimaisuutta ja toimijoiden välistä vuoropuhelua.

Hankkeen aikana toteutuvien kaavamuutosten myötä halutaan luoda Huhtasuolle uusia asumisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on myös parantaa alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta muun muassa valaistuksen saneerauksilla. Asukkaiden sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi hankkeessa tutkitaan mahdollisuuksia erilaisten hybridipalvelujen luomiseen kaupungin ja järjestön yhteistyötä vahvistamalla ja palveluja sekoittamalla.

Hankkeessa halutaan mahdollistaa alueen kaiken ikäisille asukkaille positiivisia kokemuksia omista vaikutusmahdollisuuksista ja toteuttaa osallisuutta monipuolisin keinoin sekä tukea asukkaiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia elää ja toimia juuri siellä, missä he asuvat.

Lisätietoja Lähiöohjelma 2020 – 2022: Hyvinvointia ja elinvoimaa Huhtasuolle -hankkeesta


Teksti: Piia Sipinen

Asiasanat:  
Kaupunginosa: