Hyppää pääsisältöön
Kuva
Juha Kajaniemi, Eurooppa-valaisin Suomen käsityön muse on LUX-näyttelyssä. Kuva Juha Kajaniemi
Pääsisältö

Vuoden 2023 näyttelyt Aulagalleriassa

17.12.2022─5.3.2023 Virpi Vesanen-Laukkanen ─ Kohtaamispisteitä

Ideat teoksiin syntyvät, kun materiaali ja tarina kohtaavat. Sen jälkeen neula ja lanka kohtaavat kankaan tai paperin. Kolmas kohtaamispiste syntyy näyttelytilassa, kun näyttelyvieras luo valmiista teoksista oman tulkintansa. Tekstiili- ja kuvataiteilija Virpi Vesanen-Laukkasen retrospektiivisen näyttelyn teokset tulkitsevat naiseuden kuvastoa, satuja ja tarinoita sekä leikittelee lempeästi kliseillä. 

11.3.–28.5.2023 Kaikupohjia – Soitinrakentajat Eero Lehtinen ja Jukka Mäkelä

”Kaikkea se piru hulluilla teettää” tuumaavat kierrätysmateriaaleista kielisoittimia valmistavat Lehtinen ja Mäkelä. Näyttely herättää ihmettelemään materiaalien moninaisuutta ja suomalaista luovaa hulluutta. 

10.6.–17.9.2023 Kaarnaseppä Raimo Mutanen

Puunkäsittelyn sivutuotteena syntyvä kaarna on perinteinen materiaali, jonka mahdollisuudet usein unohdetaan. Raimo Mutasen käsissä kaarna saa uuden ulottuvuuden ja ennennäkemättömät mittakaavat.

30.9.–3.12.2023 LUX - Juha Kajaniemi

Monipuolinen materiaalien käyttö ja huolellinen tekninen toteutus saa valonkin paljastamaan uusia sävyjä. Juha Kajaniemen innovatiivisissa valaisimissa on käytetty puu-, metalli-, akryyli- ja valutekniikoita, joiden tyyli vaihtelee minimalismista kierrätysmateriaaliin. 

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan

Museossa on aina myös vapaasti katseltavia näyttelyitä tai niiden osia. Katutason Aulagalleriaan on yleisöllä aina vapaa pääsy. 

Aulagalleria on 50 m2 laajuinen näyttelytila, jossa esitellään alan ammattilaisten ja taiteilijoiden lisäksi ansioituneiden harrastajien ja harrastajaryhmien näyttelyitä. Aulagalleriassa näyttelyt vaihtuvat vuosittain yhdestä neljään kertaa, riippuen vaihtuvien päänäyttelyiden tilantarpeesta.

Näyttelyvaihtojen yhteydessä tilassa järjestetään tapahtumia ja pop up -näyttelyitä. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
Aulagalleria