Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn voi tutustua äänioppaan avulla.
Pääsisältö

Toukokuu 

Kierrätysmateriaalit soimaan -työpaja
To 25.5. klo 13–17.30

Kaikenikäisille muusikonaluille sopivassa työpajassa muutetaan kierrätysmateriaalit mielikuvituksekkaiksi soittimiksi, jotka saa koristella haluamallaan tavalla. Työpaja sisältyy museon pääsymaksun hintaan. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi museoon. 

Yläkaupungin Yö Suomen käsityön museossa
La 27.5. klo 11–21

Yläkaupungin Yötä vietetään myös museossa pidennetyin aukioloin ja esiintyjillä maustettuna. Museoon on vapaa pääsy koko päivän. Kannattaa myös tutustua museon ajankohtaisiin näyttelyihin: Suomen lasitaiteen ikonit, Kaikupohjia, Uudenkarheat kansallispuvut II ja Muodosta käsin. Unohtamatta tietenkään museon perusnäyttelyitä. 

klo 15 Mieskuoro Sirkat
klo 16.30-17.30 Nikolai Blad ja Ulla Linjama
klo 18-19 Mammas Ärtsoppa 
klo 19.50 LuLu ja ystävät

Kesäkuu 

Taitajatapaaminen: Kaarnaseppä Raimo Mutanen
Pe 9.6. klo 14-17

Tule tapaamaan kaarnataituria, jonka käsissä arkinen materiaali muuntuu uusiin mittakaavoihin. Tällaisia kaarnavenhoja ei ole aiemmin nähty. Tapahtumaan vapaa pääsy.

Painopaja lapsille 
To 15.6. Klo 13–17.30

Pajassa tehdään painokuvioita leimasimilla. Työpaja sisältyy museon pääsymaksun hintaan. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi museoon. 

Museon syntymäpäivä  
Pe 16.6. klo 15—17 

Museon syntymäpäivänä talo täyttyy kiinnostavasta ohjelmasta! Astu Ryijykioskiin ja kysy omista ryijyistäsi. Asiantuntijamme vastaavat ja kertovat myös museon kokoelmiin kuuluvista ryijyistä. Minitekstiilityöpajassa annetaan luovuuden soljua loimien välissä. Aikuisille suunnatussa pajassa materiaalimaksu 5 euroa.
Ohjelma täydentyy.
Kahvitarjoilu. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Kaarnavenepaja 
Ke 21.6. Klo 13–17.30

Lapsiperheille sopivassa kesäisessä pajassa luodaan kaarnavenhoja valmiiksi juhannusvesille. Materiaalimaksu 2€. 

Heinäkuu

Opastus: Suomen lasitaiteen ikonit
To 6.7. klo 16.30

Saamme paikalle Suomen lasimuseosta suomalaisen lasin asiantuntijan amanuenssi Elina Karilan, joka opastaa kiinnostuneet lasin saloihin ja kertoo ikonisista lasimuotoilijoista ja -käsityöläistä. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.

Tee oma leimasin
Pe 7.7.2023 klo 13─17.30

Oletko aina halunnut jättää oman merkkisi maailmaan? Koko perheen pajassa puuta ja huopaa yhdistämällä luodaan oma leimasin, jolla voi painaa omia sinettejä. Tule luomaan oma kuviosi, millä voit painaa jälkesi niin kankaalle kuin paperille, tai luoda vaikka oman exlibriksen! Pajassa materiaalimaksu 2€, museoon vapaa pääsy koko päivän. 

Taitajatapaaminen: Kaarnaseppä Raimo Mutanen
Pe 7.7.2023 klo 12─16

Ajattelitko, että kaarnasta saa hyvällä tuurilla pienen laivan vuoltua. Kaarnaseppä Raimo Mutanen on antanut perinteiselle materiaalille uuden elämän ja ennakoimattomat mittasuhteet. Tule tapaamaan kaarnaseppää ja kuule tarinoita vuoltujen teosten takana. Tapahtumaan ja kaarnanäyttelyyn vapaa pääsy koko päivän. 

Kudelma pop up
La 8.7. klo 14-17

Taideohjaaja Henna Paasonen leikkaa matonkuteita ja kutoo pieneen kudontakehykseen Kudelma-näyttelyyn liittyvässä pop upissa. Tule jututtamaan Hennaa räsymatoista ja karjalaisista tarinoista. Tapahtumaan vapaa pääsy. Hyvä sään salliessa tapahtuma museon lipan alla ulkona. Kehnolla säällä vetäydymme museon luentosaliin. 

Ohjelma päivittyy jatkuvasti

Museon tapahtumakalenteri päivittyy ympäri vuoden. Tapahtumien yksityiskohdat tarkentuvat lähempänä ajankohtaa. 

Viime hetken muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla sekä Suomen käsityön museon Facebook-sivulla.

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
museo
näyttely
ääniopas
tapahtuma