Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kansallispukujen kaavapiirustuksia. Kuva Suomen kansallispukukeskus
Pääsisältö

Järjestämme kansallispukujen valmistuksesta koulutuskokonaisuuden. Koulutus tarjoaa hyvän pohjan ja valmiudet toimia kansallispukujen perinteiseen valmistukseen perehtyneenä kurssiohjaajana ja/tai pukujen valmistajana.
Kullakin jaksolla keskitytään yhteen asiakokonaisuuteen ja vaatekappaleen valmistukseen kerrallaan.

Luennoilla perehdytään kansan- ja kansallispukujen ominaispiirteisiin, alueellisiin eroihin ja käyttöön sekä tutustutaan puvuissa käytettäviin materiaaleihin, ompelurakenteisiin ja kaavoitukseen. Käytännön harjoituksissa syvennetään tietoa paneutumalla valmistuksen yksityiskohtiin, perehtymällä vaatekappaleiden kaavoitukseen ja istuvuuteen. 

Ensimmäisellä kerralla aiheena ovat länsisuomalaiset kansan- ja kansallispukujen paidat.

Koulutuksen järjestää Suomen kansallispukukeskus, luennoitsijana kansallispukukonsultti Taina Kangas. Kurssi järjestetään Jyväskylän kansalaisopiston tiloissa (Vapaudenkatu 39–41, 40100 Jyväskylä). 
Kurssi on suunnattu ensisijaisesti kansallispukukurssien opettajille ja opettajille aikoville sekä pukujen valmistajille tai valmistajiksi aikoville. 
Mukaan mahtuu 16 kurssilaista. 

Kurssin aloitus 23.–24.8.2019. Aloitamme perjantaina klo 11.00. 
Seuraavat koulutuskerrat ovat 18.–19.10.2019 sekä 24.–25.1., 27.–28.3. ja 15.–16.5.2020. 

Kurssimaksu on 50,00 €/jakso. Lisäksi mahdollinen materiaalimaksu. 

Sisältö:
1. jaksolla tutustutaan kansanomaisen paidan materiaaleihin, kaavoitukseen, ompelurakenteisiin ja koristelutapoihin. Käytännön harjoituksien avulla syvennetään käsin ompelun taitoja. 
Luentojen avulla perehdytään kansan- ja kansallispukujen historiaan ja ilmentymiin sekä kuvien avulla paitoihin ja niiden yksityiskohtiin. 

Kurssi on täynnä!

Lisätietoa

Taina Kangas, kansallispukukonsultti, Suomen kansallispukukeskus
taina.kangas [at] jyvaskyla.fi, puh. 050 311 8889

Asiasanat:  
kansallispuku
koulutus
ompelu
kurssi
Suomen kansallispukukeskus