Hyppää pääsisältöön
Kuva
Iloinen tyhy-ryhmä Suomen käsityön museon työpajassa.
Pääsisältö

Käsityötasting sopii hyvin isommalle ryhmälle kuten työporukoille, jotka kaipaavat ohjelmaa virkistyspäivään. Käsityötasting sisältää maistiaisia käsityöstä näyttelyiden, videoiden ja itse tekemisen kautta. Työpajassa ei tarvita aikaisempaa käsityökokemusta, sillä tärkeintä on viihtyminen ja yhdessä tekeminen. Voit löytää itsestäsi tai työkaverista uusia kykyjä. Käsityötastingiin sisältyy lyhyt opastus museon näyttelyihin, jonka jälkeen kokoonnutaan luentosaliin kokeilemaan käsillä tekemistä. Kerää porukkasi pajaan ja tule tekemään käsilläsi ja samalla virkistät myös ajatuksiasi. Kokeillaan uusia ja innostavia kädentaitoja, joissa tumpelokin onnistuu.

Valitse työpajan sisältö

Kirjainkassi
Kassissa siirrät tavaroita paikasta toiseen tai säilytät keskeneräisiä käsityöprojekteja. Työpajassa kassi nimikoidaan värikkäällä kangaskirjaimella, jota voi jatkaa kirjailemalla innostuksensa mukaan. Ennen uskottiin, että esineiden nimikoiminen suojasi esinettä ja sen omistajaa pahalta silmältä. Kasseja on kahta kokoa, pieni ja iso. 

Kuva
Nimikoitu kassi, jossa ommeltu kirjainkoristelu ja muuta kirjontaa. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)

 

Unisieppari
Unisiepparin alkuperäinen tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset päästäen lävitseen hyvät unet ja ajatukset. Pahat unet tarttuivat siepparin verkkoon ja valuivat höyheniä pitkin maahan. Millaisia unia sinä haluaisit nähdä? Jospa ne tarttuisivat itse tehtyyn unisieppariin ja toisivat sinulle myös virkistävät yöunet.

Kuva
Erilaisia unisieppareita Suomen käsityön museon työpajassa. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)

 

Rautalankaveistos
Väännetäänkö rautalangasta tarkoittaa, että pitääkö asia selittää yksinkertaisesti. Ohut rautalanka on taipuisaa ja sillä voi piirtää erilaisia kuvia. Työpajassa käytetään valmiita piirroksia, joiden mukaan voi veistos väännetään, mutta kuvan voi piirtää myös itse. Taivuteltu rautalankapiirros istutetaan puiseen jalustaan koristamaan työpöytääsi.  

Kuva
Rautalankaveistoksia Suomen käsityön museon työpajassa: kasvot, lintuja ja kissa. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)

Työpajan tiedot

Kesto: 2 h  
Kohderyhmä: aikuiset, työporukat, osan virkistyspäivän ohjelmaa tai osa matkailuohjelmaa  
Osallistujamäärä: 13–25 osallistujaa  
Hinta: ti–pe 18 €/hlö, viikonloppuisin 23 €/hlö. Minimimaksu pajalla arkisin 250 €, viikonloppuisin 300 €.
Hinta sisältää sisäänpääsyn museoon, opastuksen näyttelyihin, ohjatun työpajan materiaaleineen.  
Ajankohta: Käsityötasting sovittavissa ti–pe klo 9–19, viikonloppuisin klo 11–17.30

Varausehdot 
Käsityötasting on varattava viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa ja peruttava viimeistään viisi vuorokautta ennen varattua aikaa. Tilattu työpaja veloitetaan joka tapauksessa, mikäli sitä ei ole määräaikaan (5 vuorokautta ennen varattua aikaa) mennessä peruutettu. 
Varaa työpaja verkkolomakkeella www.lyyti.in/Tyopajat 

Työpajatiedustelut

Varaa työpaja verkkolomakkeella www.lyyti.in/Tyopajat 

Lisätietoja 

Museon info
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
p. 050 311 8884
craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Saapuminen museoon 
Paikka: Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, Jyväskylä, www.craftmuseum.fi
Tarkempia tietoja museoon saapumisesta verkosta: www.craftmuseum.fi/tule-museoon-7