Hyppää pääsisältöön
Kuva
Unohtumattomat pajasynttärit lapsille Suomen käsityön museossa.
Pääsisältö

Haluatko tarjota lapsellesi ikimuistoiset ja persoonalliset synttärijuhlat? Juhli museossa!

Suomen käsityön museossa järjestät lapsellesi erilaiset syntymäpäiväjuhlat. Syntymäpäiväjuhlat sopivat parhaiten 6–12-vuotiaille lapsille ja suositeltava ryhmäkoko on enimmillään noin 12 henkeä. Mukana juhlissa on oltava ainakin yksi lapsista vastuussa oleva aikuinen.

Ohjelma
Lasten Pajasynttäreillä museon ohjaajan kanssa tutustutaan perusnäyttelyyn kuvasuunnistuksen avulla ja sillä aikaa vanhemmat voivat loihtia museon Pajaan herkkupöydän. Herkuttelun ja lahjojen jaon lomassa synttäreiden viettoa jatketaan käsitöiden merkeissä.

Tarjoilu  
Tilaaja vastaa synttäritarjoilusta. Museolla on tarvittavat astiat ja pöytäliinakin tarvittaessa. Ilmoittakaa pari päivää ennen synttäreitä, mitä aiotte tarjota. Herkkien palovaroittimien takia kakkukynttilöiden sytyttämistä ei suositella.  Kannattaa ottaa mukaan kannellisia rasioita, joilla voi viedä ylimääräiset tarjottavat kotiin. 

Synttäreiden kulku ja aikataulu 
Päällysvaatteet jätetään naulakkoon ja lahjat jätetään koriin infolle, josta lahjat toimitetaan Pajaan. Kännykät jätetään lukittuun lokeroon. Aulagalleriassa järjestetään aktiviteettia noin 5 minuuttia myöhästyneitä odotellessa. Kun kaikki ovat saapuneet, lähtevät lapset ohjaajan kanssa museon alakertaan. Siellä ollaan noin 30 minuuttia.  
Aluksi hernepussin avulla tutustaan toisiimme ja sitten tutustutaan kuvasuunnistuksen avulla perusnäyttelyyn. Sillä aikaa vanhemmat loihtivat pajaan tarjoilupöydän ja vievät lahjat pajaan. 

Näyttelykäynnin jälkeen herkutellaan, johon menee noin 20 minuuttia. Ja avataan lahjat. 

Työpajaosuus
Herkuttelun jälkeen on työpaja, jossa kuvioidaan oma puuvillakassi, jota voi käyttää kerho-, eväs- tai kirjastokassina tai siinä voi säilyttää tärkeitä aarteita. Lapset valitsevat mieleisensä kangaskuvan tai kirjaimen, joka silitetään silitysraudalla kiinni kankaaseen. Kuvaa jatketaan tekstiilitusseilla. Valmistamansa kassin lapset saavat mukaansa. Työpajaan on varattu noin 35 minuuttia. 
Pajasisältö voidaan myös räätälöidä synttärisankarin näköiseksi, eli puuvillakassin kuviointi ei ole ainoa vaihtoehto. 

Kuva
Lapsille sopiva kassi syntyy Lasten synttärityöpajassa Suomen käsityön museossa. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)

 

Sitten seuraa lahjojen jako - 15 minuuttia.  Sen jälkeen yleistä seurustelua ja jutustelua noin 10 minuuttia. Vanhemmat tulevat hakemaan ja pukeminen 5 minuuttia. Lasten vanhemmat voivat tutustua museon näyttelyihin maksuttomasti synttäreiden aikana.

Lasten synttäripajan tiedot

Kesto: 2 h  
Kohderyhmä: 6–12-vuotiaat lapset 
Osallistujamäärä: max 12 lasta 
Hinta: ti–pe 150 €, la–su 225 €  
Hinta sisältää näyttelyyn tutustumisen, työpajan ohjauksen ja materiaalit.
Ajankohta: Synttäripaja sovittavissa ti–pe klo 11–19, la–su klo 11–17:30. 

Varausehdot 
Synttäripaja on varattava viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa ja peruttava viimeistään viisi vuorokautta ennen varattua aikaa. Tilattu työpaja veloitetaan joka tapauksessa, mikäli sitä ei ole määräaikaan (5 vuorokautta ennen varattua aikaa) mennessä peruutettu. 

Lasten synttäripajatiedustelut

Varaa unohtumattomat synttärit verkkolomakkeella www.lyyti.in/Pajasynttarivaraus 

Lisätietoja

Museon info
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
p. 050 311 8884
craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Saapuminen museoon 
Paikka: Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, Jyväskylä, www.craftmuseum.fi
Tarkempia tietoja museoon saapumisesta verkosta: www.craftmuseum.fi/tule-museoon-7 

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
työpaja
synttärit