Tietoa meistä

Suomen käsityön museo

Suomen käsityön museo toimii osana Jyväskylän kaupungin museopalveluita. Museo saa toimintaansa avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Museossa on 17 vakituista päätoimista työntekijää, lisäksi museossa työskentelee projektihenkilöstöä sekä eri oppilaitosten opiskelijoita ja harjoittelijoita.

Selaile museon vuosikertomuksia:

Voit selailla museon vuosikertomuksia vuodesta 2002 asti. 

Löydät ne omalta sivultaan pdf-muodossa tallennettuna. 

Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus. Museo toimii Jyväskylässä osana Jyväskylän kaupungin museopalveluita. 

Valtakunnallisena erikoisemuseona Suomen käsityön museo saa osan rahoituksestaan Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. 

Missio

Suomen käsityön museo toimii valtakunnallisena erikoismuseona suomalaisen käsityökulttuurin, käsityön perinteen sekä tiedon ja taidon säilyttäjänä, hoitajana, tallentajana ja välittäjänä. Museo edistää käsityön arvostusta ja tukee käsityöläisyyttä ammattina, harrastuksena ja taiteena sekä kannustaa luovaan yrittäjyyteen. Suomen käsityön museon kokoelmat, kirjasto ja arkistot muodostavat asiantuntevasti hoidetun kokonaisuuden, joka on helposti museon asiakkaiden saatavilla.

Visio

Suomen käsityön museo toimii näkyvästi suomalaisen käsityökulttuurin säilyttäjänä, läpivalaisijana ja verkoston kutojana – elävästi (elämyksellisesti) ja virtuaalisesti – esittämällä käsityksiä käsityöstä. Museo tunnetaan valtakunnallisena käsityöalan kehittäjänä ja suunnan haistelijana. Museon toimintakenttä on sekä kansallinen että kansainvälinen. Museo on avoimessa ja aktiivisessa vuorovaikutuksessa asiakkaiden, muiden museoiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

 

 

 

Selaile museon vuosikertomuksia:

Voit selailla museon vuosikertomuksia vuodesta 2002 asti. 

Löydät ne omalta sivultaan pdf-muodossa tallennettuna.