La Normandie Boréale – Käsityötä Ranskasta 7.9.–8.12.2019

La Normandie Boréale – Käsityötä Ranskasta 

Näyttely Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 7.9.–8.12.2019

Lisätietoja

Mikko Oikari, intendentti, Suomen käsityön museo, p. 050 553 3880, mikko.oikari [at] jkl.fi 

Syksyllä 2019 Suomen käsityön museon Aulagalleriaan saadaan tuulahdus Ranskasta, kun normandialaisten käsityöläisten ryhmä Élan de créateurs esittelee töitään. 11 eri alojen taitajaa tuo museoon ranskalaista nykykäsityötä ja muotoilua kuten keramiikkaa, tekstiilitöitä, koruja, kierrätysmateriaalitöitä ja taidekäsityötä. Värikkääseen ja leikittelevään näyttelykokonaisuuteen mahtuu niin perinteisempiä tekniikoita kuin kekseliäitä uusia tapoja käyttää materiaaleja. 

Sarah Azzopardi on kuvittaja ja graafikko, joka haluaa ilahduttaa suloisen pehmeillä töillään. Hän tuo näyttelyyn ompelemiaan satuhahmoja. 

Sylvie Bézard luo kierrätyspahvista koristeellisia peilejä ja tauluja, joihin hän saa inspiraationsa luonnosta ja erityisesti hyönteisistä. 

Emilie Bredel luo taianomaisia eläin- ja kasviaiheisia rautalankataideteoksia, joiden taidokkuus tulee esiin valon ja varjon leikin avulla. 

Ompelija Frédérique Chevallier Ridel valmistaa käsityönä kauniin värikkäitä lastenvaatteita, asusteita ja nukkeja. 

Keraamikko Anne Delahoddelta nähdään näyttelyssä hänen rakutekniikalla valmistamiaan hevosia ja muita eläinhahmoja, joissa on nähtävillä myös inhimillinen puoli. 

Marie Lesens on erikoistunut kankaasta valmistettuihin eläintrofeisiin ja niitä tullaan näkemään värikäs kokoelma. 

Claire Paesen on valokuvaaja ja hänen erikoisuutensa ovat valokuvaustekniikoita hyödyntäen tehdyt valolaatikot sekä kierrätystuotteet. 

Marie-Isabel Rojo valmistaa juutista, pellavasta ja muista luonnonmateriaaleista säilytyskoreja, laukkuja ja asusteita. 

Karine Routel valmistaa koruja, joille ominaista on graafisuus sekä erilaisten materiaalien käyttö. Hän tuo nähtäväksi kokoelman uusimpia teoksiaan. 

Myös Sandra Saint Requier valmistaa koruja. Hänen herkät ja modernista taiteesta inspiraationsa saaneet teoksensa ovat pääasiassa kierrätysnahkaa ja kullattua korumetallia. 

Céline Vandermeersch on keraamikko. Hänen valmistamansa astiat, koriste-esineet ja keraamiset korut ovat ilmeeltään graafisia ja elegantteja. 

La Normadie Boréale -näyttelyn tekijöiltä rakentuu samanaikaisesti myös normandialaistuotteiden myyntinäyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriaan. Myös Aulagalleriassa olevia näyttelyteoksia on mahdollista ostaa, mutta teoksen saa omakseen vasta näyttelyn päätyttyä. 

Syksyn mittaan järjestetään näyttelyyn liittyvää ohjelmaa, kuten työpajoja ja teemailtoja.
La Normandie Boréale -näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 6. syyskuuta klo 18–20. 

Lisätietoja

Mikko Oikari, intendentti, Suomen käsityön museo, p. 050 553 3880, mikko.oikari [at] jkl.fi