Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon opastukset räätälöidään ryhmän mukaan.
Pääsisältö

Man får ofta mycket mer ut av utställningar med hjälp av en kunnig guide.  Man kan gå miste om många bakgrundshistorier då man går runt ensam. Då man talar om hantverk, väcks ofta en önskan om att själv få pröva, och detta kan förverkligas genom att boka en av museets verkstäder. Vi skräddarsyr alltid innehållet i våra guidade turer och verkstäder efter behov. 

Boka en guide för ditt besök på museet

Speciellt för grupper rekommenderar vi att bekanta sig med utställningarna tillsammans med en guide. Förbeställda guidade turer arrangeras vid en för er passande tidpunkt och vi skräddarsyr besöket för er grupp, vare sig det gäller permanenta utställningar eller varierande utställningar.  

För guidade turer är den idealiska gruppstorleken 25 personer, för större grupper rekommenderar vi två guider. Det finns mycket att se i museet, så efter den guidade turen lönar det sig att också utforska museet på egen hand.

Du kan bekanta dig närmare med våra olika guidade turer Om guidade turer eller göra en guideförfrågan direkt via vårt webbformulär www.lyyti.in/Opastustiedustelu. Det är alltid bra att boka en guide i god tid, så vi kan garantera att guiden är tillgänglig. Vi besvarar förfrågningar så snart som möjligt. 

Grundpris för guidad rundtur

finskspråkig guidning tis-fre kl. 8–16, 1 timme till priset 57,00 € (moms 0%). 
Bekanta dig med priset på våra andra guidningar i vår serviceprislista. 

Bokningsvillkor för guidade turer

Guidade turer bör bokas på förhand.
Guidade turer kan avbokas kostnadsfritt 2 dygn innan bokad tid.
Guiden är tillgänglig 15 minuter före bokad tid och väntar på gruppen upp till 30 minuter från början av den reserverade tiden.
Om gruppen önskar att guiden väntar längre, debiteras en avgift på 20 € för varje påbörjad timme. Guiden stannar endast kvar om hen inte har några andra åtaganden.
En förbokad guidad tur debiteras oavsett, om den inte har avbokats innan överenskommen tidpunkt.

Få inspiration från anpassningsbara verkstäder

Vi arrangerar på begäran verkstäder som möjliggör egen verksamhet under ledning av en instruktör. Verkstaden kräver inget behov av tidigare hantverkserfarenhet eftersom det viktigaste är att trivas och pyssla tillsammans. Alla verkstäder inkluderar en kort introduktion till utställningen, handledning i verkstaden och material. 

Sessionerna brukar vara i 1–3 timmar beroende på verkstadens tema.
Vi skräddarsyr verkstaden så att den lämpar sig både för ett gäng arbetskompisar och för en möhippa. Kontakta oss för att komma överens om verkstadens program. Verkstaden rymmer upp till 12 personer i taget. 

Du kan få mer information om olika verkstadsteman Verkstäder eller göra en verkstadsförfrågan direkt via webbformuläret www.lyyti.in/Tyopaja. Vi besvarar alltid förfrågningar så snart som möjligt. Teman inkluderar lämpliga verkstäder för möhippor, barnkalas, såväl som för personer intresserade av hårda eller mjuka material. 

Mer information om bokning av guidade turer och verkstäder kan fås via

Museum info
tel. +358 050 311 8884
craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä

På nätet: www.lyyti.in/Opastustiedustelu