Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän kakkosluokkalaiset vierailevat Suomen käsityön museossa keväisin.
Pääsisältö

Tervetuloa koulun kanssa vierailemaan Suomen käsityön museoon!

Perusnäyttelyiden lisäksi museossa on monta pientä näyttelyä yhtä aikaa. Museossa olevien näyttelyiden lisäksi museon nettisivuilla on paljon opetustyöhön sopivia aineistoja.

Ajankohtaiset näyttelyt löytyvät näyttelykalenterista. Tutustu myös verkkonäyttelyihin.

Alta saat lisätietoa kouluille, opettajille ja koululaisille tarjoamistamme palveluista.

Opastukset ja työpajat

Kouluryhmille suosittelemme näyttelyihin tutustumista oppaan johdolla. Opastettuja koulu- ja opiskeluryhmiä otamme vastaan arkisin jo klo 8.30 lähtien. Voimme räätälöidä ryhmille näyttelyyn tutustumisen lisäksi työpajatyöskentelyä. Suositeltava ryhmäkoko on max. 25 henkilöä / opas. Koululais- ja opiskelijaryhmien opastukset tarjotaan aina puoleen hintaa. Tarkista ajankohtaiset hinnat palveluhinnastosta

Lue lisää Suomen käsityön museon tarjoamista opastuksista ja työpajoista

Opastustiedustelut www.lyyti.in/Opastustiedustelu
Työpajatiedustelut www.lyyti.in/Tyopajat

Koulujen kulttuurikompassivierailut museossa

Jyvässeudun kolmasluokkalaisten vierailut museoomme ajoittuvat helmikuusta huhtikuuhun. Oppaiden johdolla ryhmät tutustuvat Aikamatka-perusnäyttelyyn ja museon pohjakerroksessa seikkaillaan Päkän kanssa villalangan tarinaa selvittäen. Lisäksi työpajassa tehdään käsityö, jonka jokainen saa mukaansa! 

Ilmoittautumiset kolmosluokkien museovierailuhin verkkolomakkeella Lyytissä. 

Miten museossa käyttäydytään?

Koululaisryhmän kanssa on hyvä käydä läpi museossa käyttäytymistä ennen museoon saapumista. Kerro ryhmällesi etukäteen minne ollaan menossa. Sovi myös etukäteen miten museossa käyttäydytään.

Käy esitteen ohjeet vaikka yhdessä lasten kanssa läpi. 

Kukako

KUKAKO, kulttuuria kaikista kolkista -verkkosivusto on työväline ja alusta alakoulujen kulttuuriperintökasvatuksen tueksi. Sivustolla olevat kysymykset ja tehtävät auttavat lapsia ja miksei aikuisiakin kiinnittämään huomiota omaan elinympäristöönsä.

Tehtävät ja kysymykset Kukako-sivustolla

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo