Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon julkisivu Kauppakadulle päin kesällä 2020. Kuva Tuija Koskinen
Pääsisältö

Ihan Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevaan Suomen käsityön museoon on helppo tulla. Se on sopivan kokoinen ja siellä viihtyy koko perhe. Pohjakerroksen perusnäyttelyiden lisäksi museossa on monta pientä näyttelyä yhtä aikaa. Käsitämme käsityön hyvin laajasti: näyttelyissä esitellään erilaisia käsityötekniikoita ja niiden taitajia ja myös taidekäsityötä. Voit halutessasi tutustua näyttelytiloihin etukäteen pdf-kartasta

Olemme mukana EU:n Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Olemme siis virallinen Vammaiskorttikohde. Meillä Vammaiskortin haltijan kanssa saapuvat henkilökohtaiset avustajat pääsevät museoon ilmaiseksi. Museossa on lisäksi lainattavissa rollaattori ja pyörätuoli. 

Linja-autojen paikallisliikennekeskus sijaitsee Vapaudenkadulla n. 200 metrin etäisyydellä museosta. Lähin taksitolppa sijaitsee Kauppakadulla, Jyväskylän taidemuseon edessä, n. 50 metrin päässä museosta. Lisää linja-autojen pysäköinnistä Jyväskylässä kaupungin verkkosivuilla. 

Museomme on esteetön avustettuna

Invaparkkipaikka on Kauppakadulla, osoitteessa Kauppakatu 23, pankin edessä. Parkkipaikan kohdalla Kauppakatu on pihakatua, joka alkaa Kilpisenkadun ja Kauppakadun risteyksestä yliopistolle päin. Käsityön museon suuntaan Kauppakatu jatkuu kävelykatuna. 

Katutasoon pääsee pyörätuolilla. Muihin kerroksiin pääsee porrashissiin mahtuvilla pyörätuoleilla. Katutasosta pääsee ensimmäiseen kerrokseen porrashissillä. Ensimmäisestä kerroksesta pääsee suuremmalla henkilöhissillä pohjakerrokseen ja toiseen kerrokseen. Inva-wc sijaitsee katutasossa. Kaikki museon WC:t ovat sukupuolineutraaleja.         

Museon katutasossa on katseltavissa viittomakielellä museon esittely sekä opastus perusnäyttelystä Käsityössä elämän tuntu.

Näyttelytiloissa ei ole käsijohtimia, joten näkövammaisten ei tämän vuoksi suositella tutustuvan näyttelyihin ilman avustajaa. Opaskoirat ovat tervetulleita museomme kaikkiin tiloihin. Juomakuppi koiralle löytyy inva-WC:stä. 

Näyttelyissä pyritty huomioimaan saavutettavuus

Pohjakerroksessa sijaitsevien perusnäyttelyiden valaistusta on vähennetty esineiden säilyvyyden takaamiseksi. Käsityössä elämän tuntu -perusnäyttelyyn kuuluvassa Aistitilassa on käsitöihin liittyviä äänitteitä, esineitä ja materiaaleja, joihin pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla. Voit myös tutkia perusnäyttelyn esineitä suurennuslasin kanssa. Myös joihinkin vaihtuviin näyttelyihin liittyy äänimaisemia ja toiminnallisia osioita. Astu tarinaan museon äänioppaiden avulla www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/astutarinaan/

Museomme on vammaiskorttikohde

Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
Opas- tai avustajakoirat ovat tervetulleita museoomme. 

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
museo
esteettömyys
saavutettavuus