Suomen käsityön museon museonjohtajan valinta on tehty. Uudeksi museonjohtajaksi valittiin FM, KTM Taina Rantala. Hän aloittaa työssään 1.4.2019.

Heli-Maija Voutilainen, museotoimenjohtaja
p. 014 266 4348, heli-maija.voutilainen [at] jkl.fi

Siihen asti museonjohtajana toimii museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen. Edellinen museonjohtaja Simo Kotilainen on siirtynyt Jyväskylän kaupungin museopalveluiden kokoelmahallintajärjestelmän muutoshankkeeseen.

Rantala siirtyy Suomen käsityön museoon Suomen rautatiemuseon vs. museonjohtajan paikalta. Taina Rantala odottaa innolla töiden aloittamista Jyväskylässä: ”Erikoismuseoiden tehtävänä on avata oman toimialansa ominaispiirteitä ja merkityksiä ihmisten elämässä. Minua kiinnostaa myös se, miten Suomen käsityön museon, valtakunnallisen erikoismuseon, toiminta linkittyy läheisesti matkailutoimialaan. Museoiden perustehtävää ja luotettavuutta unohtamatta niiden toiminnallisuutta on kehitettävä ajan mukana, jolloin eri-ikäiset kävijät löytävät asioita, tietoa, elämyksiä menneisyydestä ja lisäävät omaa ymmärrystään nykyisyydestä. Suomen käsityön museo on tehnyt hyvää työtä yleisöjensä kanssa jo pitkään.”

Virkaa haki määräaikaan mennessä 15 hakijaa, joista kolme haastateltiin.

Asiasanat: