Suomen käsityön museossa on joulu jo mielessä, sillä nyt alkaa haku joulukuun puolivälissä 14.–15.12.2019 klo 11–18 järjestettävälle Käsityöläisten joulutorille ja museokaupan joulusesongin tavarantoimittajaksi. Hakuaika on 15.5.–15.6.2019. 

Lisätietoja

Joulutori: museolehtori Raija Manninen, p. 040 502 2887, raija.manninen [at] jyvaskyla.fi 
Museokaupan joulusesonki: Info / Museokauppa, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Lisätietoja Käsityöläisten joulutorista museon verkkosivuilta

Käsityöläisten joulutoria on nykyisissä tiloissa järjestetty jo 19 vuotta ja kahden päivän aikana siellä käy noin 4000 kävijää.  Käsityöläiset arvostavat suuresti ammattimaisesti järjestettyä joulutoria. Museon hienot puitteet luovat joulutorille oman ilmapiirinsä ja ennen kaikkea huolella valikoitu setti ammattikäsityöläisiä eri puolilta Suomea. 

Museokaupan joulusesonki toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa laajennettuna myyntinäyttelynä. Myyntinäyttely Muutakin kuin piparia! on esillä museon Ikkunagalleriassa 15.11.2019–5.1.2020. Käsityötä ammatiksesi harjoittavan käsityöläisen on mahdollista saada tuotteitaan esille ammattitaitoisesti koottuun myyntinäyttelyyn joulusesongin aikaan.

Käsityöläinen voi hakea samalla lomakkeella myyjäksi Käsityöläisten joulutorille sekä museokaupan joulusesonkiin 2019, mutta valituksi voi tulla vain toiseen. Joulukoristeita otetaan myyntiin vain museokauppaan, ei joulutorille. Joulusesonkituotteet tulee toimittaa museokauppaan loka-marraskuun vaihteessa. 

Täytä hakulomake huolellisesti netissä 15.6.2019 mennessä ja ilmoita haetko myyjäksi joulutorille, museokaupan joulusesonkiin vai molempiin. www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa
Joulutorille hakeneille ilmoitetaan valinnoista 21.6. mennessä ja museokaupan joulusesonkiin hakeneille 4.7. mennessä. 

Suomen käsityön museo on käsityöalan erikoismuseo, jossa vierailee marras-joulukuussa 12 000–13 000 kävijää ja museon museokauppa täydentää kaupungin muiden lahjatavaraliikkeiden valikoimaa. Museo tarjoaa tuotteillesi vilkkaan kauppapaikan, ammattitaitoisen myynnin ja lahjapaketoinnin Jyväskylän Kauppakadulla.

Haku Käsityöläisten joulutorille

Käsityöläisten joulutorin lämmin tunnelma on käsityöläisten piirissä arvostettu tapahtuma, joka kiinnostaa asiakkaita monipuolisuutensa takia. Valitsemme uusia tai joulutorillamme ensimmäistä kertaa olevia käsityöläisiä noin kolmanneksen, jotta asiakkaille on aina uutta tarjolla. Pyrimme saamaan eri materiaalien ja tekniikoiden taitajia esille.
 
Joulutori järjestetään museon vaihtuvien näyttelyiden tiloissa, kolmessa eri kerroksessa, jolloin myyntipaikkoja saadaan yhteensä 26. Pöytämaksu on 250 euroa sisältäen alvin 24%. Samalla pöydällä voi olla myynnissä useamman käsityöläisen tuotteita. Käsityöläisten joulutorille haetaan verkkolomakkeella 15.6.2019 mennessä: www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa

Haku Muutakin kuin piparia! -myyntinäyttelyyn 

Ensimmäistä kertaa Suomen käsityön museon ikkunagalleriatilan täyttää joulumieltä tuova Muutakin kuin piparia! -myyntinäyttely 15.11.2019–5.1.2020. Etsimme jo valikoimissa olevien tuotteiden rinnalle uusia tuotteita ja käsityöläisiä. Otamme haussa huomioon sellaiset tuotteet, joita ei ole ollut aiemmin tai useampaan vuoteen museokaupassa myynnissä. Museokaupan henkilökunta valitsee hakemusten perusteella 5–8 käsityöläiseltä tuotteita täydentämään museokaupan sesonkituotevalikoimaa jo valikoimassa olevien suosikkituotteiden rinnalle. Hakua varten tarvitset kuvia tuotteista, joilla haet myyntitilitoimittajaksi. Voit hakea 1-8 tuotenimikkeen kokonaisuudella. 

Joulusesonkituotteiden myyntiprovisio on 33,33 % tuotteen verollisesta ulosmyyntihinnasta, käyttämämme kerroin on 1,5. Haku on käynnissä 15.5.–15.6.2019. Valinnat tehdään juhannuksen jälkeisellä viikolla ja ilmoitamme valituille ja kaikille hakeneille valinnoista heinäkuun alkuun mennessä. Säästämme kaikki hakemukset mahdollisia myöhempiä yhteydenottoja varten.

Nyt on hyvä aika tarjota joulusesonkiin sopivia tuotteitasi Suomen käsityön museon Muutakin kuin piparia –näyttelyyn. Täytä hakulomake verkossa 15.6.2019 mennessä: www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa