Syyskuun alussa 2019 Suomen käsityön museoon saapuu tuulahdus Ranskasta, kun normandialaisten käsityöläisten ryhmä Élan de créateurs esittelee töitään Aulagalleriassa ja Ikkunagallerian myyntinäyttelyssä. Näyttelyn ohessa järjestettävässä ranskalaisessa käsityökoulussa lauantaina 7.9.2019 klo 10–17 pääsee kokeilemaan omaa luovuuttaan normandialaisessa ohjauksessa kahdessa eri pajassa.

Lisätietoja:

Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, raija.manninen [at] jyvaskyla.fi
Suomen käsityön museon info, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna kesäaikaan 1.6.–31.8. ti–pe 11–18, la 11–16, su 11–18.

La Normandie Boréale -näyttelyn yksitoista eri alojen käsityöläistä tuo museoon ranskalaista nykykäsityötä ja muotoilua kuten keramiikkaa, tekstiilitöitä, koruja, kierrätysmateriaalitöitä ja taidekäsityötä. Ranskalaisessa käsityökoulussa ohjaajina toimivat kuvanveistäjä Emilie Bredel ja valokuvaaja Claire Paesen

Kurssipäivä muodostuu kahdesta eri pajasta. Klo 10–13 opiskellaan ensimmäisessä pajassa, jonka jälkeen pidetään lounastauko. Klo 14–17 aherretaan toisen pajan parissa. Ruokatauon aikana voit jatkaa työskentelyä ja syödä eväitä tai käydä syömässä kaupungilla. Emilie Bredel luo taianomaisia eläin- ja kasviaiheisia rautalankataideteoksia, joiden taidokkuus tulee esiin valon ja varjon leikin avulla. Claire Paesen erikoisuutensa ovat valokuvaustekniikoita hyödyntäen tehdyt valolaatikot. Työpajoihin osallistuminen ei edellytä kokemusta edellä mainituista tekniikoista, mutta asiaan jo vihkiytynytkin saa osallistumalla hyödyllisiä vinkkejä.

Kurssin opetus on pääsääntöisesti englanniksi ja kaikki tarvittavat materiaalit saat paikan päältä. Pajoihin mahtuu yhteensä 20 henkilöä.
Kurssimaksu on 45 € sisältää ohjauksen ja materiaalit kahteen eri pajaan: rautalankaveistos- ja valolaatikkopajaan.

Kaikki ovat tietenkin myös tervetulleita La Normandie Boréale -näyttelyn avajaisiin perjantaina 6.9. klo 18–20.

Ranskalaiseen käsityökouluun ilmoittaudutaan ennakkoon verkossa www.lyyti.in/ranskalainen_koulu. Kurssimaksu 45 euroa sisältää ohjaukset ja materiaalit. Ilmoittautuminen päättyy 30.8.