Valon kaupunki levittäytyy myös museoon! Suomen käsityön museo pitää Valon kaupungissa ovensa auki pitkälle pimeään iltaan saakka ja tarjoaa paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Museon näyttelyt ovat avoinna klo 11–22 Valon kaupungin aikaan to–la 26.–28.9. Vapaa sisäänpääsy.

Lisätietoja

Raija Manninen, Suomen käsityön museo, p. 040 502 2887, raija.manninen [at] jyvaskyla.fi

Marja Liisa Väisänen, Suomen kansallispukukeskus, p. 050 311 8247, marja.liisa.vaisanen [at] jyvaskyla.fi
 

Torstaina 26.9. julkistetaan virallisesti museon uudet teippaukset ja pääoven valaistus. Niistä otetaan mielellään palautetta vastaan ensimmäisen illan aikana. Uudella ilmeellä pyritään selkeyttämään museon sisäänkäyntiä ja parantamaan museon näkyvyyttä. 

Perjantaina 27.9. klo 17–22 museossa rakennetaan valoteosta yhdessä kuvanveistäjä Ville Heimalan kanssa. Heimala on suunnitellut toteutettavaksi valoteoksen, jonka materiaalit kuormittavat mahdollisimman vähän ympäristöä. Erilaisista paperikukista ja -lehdistä muodostetaan installaatio, joka valaistaan. Tuloksena on valkoisena hohtava yhdessä rakennettu valoteos. Kuka tahansa voi tulla koostamaan oman osansa installaatioon. Tarjolla on vaikeusasteeltaan vaihtuvia kukka- ja lehvämalleja, joita leikataan, liimataan ja taivutellaan osaksi installaatiota. Tapahtumaan ja installaation rakentamiseen osallistuminen on maksutonta. 

Lauantaina 28.9. porilainen Studio 1851 rakentaa vintagevalokuvastudionsa museon luentosaliin klo 17-21. Historiallisiin kuvausmenetelmiin erikoistunut valokuvaamo Studio 1851 kuvaa historiaa huokuvia visiittikorttikuvia käsityönä hopeagelatiinimenetelmällä. Kuvat taltioidaan vanhalla paljekameralla. Jyväskyläläinen kansallispukukeräilijä Mari Varonen tuo myös kansallispukujaan kuvausta varten museoon. Voit siis kuvauttaa itsesi joko kansallispuvussa tai ihan omassa asussasi. 

Vintagevalokuvastudiossa kuvataan potretteja, parikuvia ja 3-4 hlön perhekuvia. Kuvan saa heti mukaansa ja kuvaussessio kestää noin 15 minuuttia. Kuvauksen hinta on 10 euroa. Valokuvaustuokio varataan etukäteen verkossa www.lyyti.in/studio1851_valonkaupunki, mutta kuvia otetaan mahdollisesti myös ilman varausta, jolloin vuoronumeron saa kuvauspisteeltä.  

Museossa kannattaa piipahtaa myös katsomassa myös ihan näyttelyitä. Keramiikan toinen luonto -näyttelyssä viisi kuvanveistäjää tuovat esiin henkilökohtaista suhdettaan luontoon ja taiteen tekemiseen sekä kertovat ajatuksistaan teostensa takana. Mari Varosen pukuja on nähtävissä lisää Himoitut helmet -näyttelyssä ja La Normandie Boréale -näyttelyssä esitellään normandialaista nykykäsityötä ja muotoilua, kuten keramiikkaa, tekstiilitöitä, koruja, kierrätysmateriaalitöitä ja taidekäsityötä.