Suomen käsityön museon kaikille avoimissa lukupiireissä keskustellaan romaaneista, joissa käsityö ja käsillä tekeminen on mukana. Kevään ensimmäisessä tapaamisessa ti 21.2. klo 17–19 keskustellaan Vuoden 2019 kaunokirjallisuus-Finlandia -ehdokas Johanna Venhon teoksesta Ensimmäinen nainen (2019), joka on historiallinen romaani Sylvi Kekkosesta. 

Lisätietoja

Raija Manninen, museolehtori, Suomen käsityön museo
raija.manninen [[at] jyvaskyla.fi, p. 040 502 2887

Faktaa ja fiktiota yhdistävä historiallinen romaani on herkkä ja tarkkanäköinen kuvaus naisesta, joka löytää itsensä ja kirjailijanäänensä ja toivoo, että yhden elämän elettyään ehtisi vielä aloittaa toisen. Lukuelämys varsinkin vahvojen naistarinoiden ystäville! 

Sukella kanssamme Sylvin elämään ja pohditaan, mitä käsillä tekeminen merkitsi ensimmäiselle naiselle. 

”Tarina on kerrottu uskottavasti, herkästi ja kauniilla kielellä. Sylvi Kekkosesta muotoutuu elävä ihminen ja hänen persoonastaan ymmärrettävä. Kirja kertoo yksinäisyydestä ja valinnoista, joita ihminen pyrkii selittelemään itselleenkin yhä uudelleen. Kuitenkin kaiken tuskan läpi heijastuu toivo, lämpö ja anteeksianto. Uhrautuvan ja älykkään Sylvin fiktiivinen ääni on tärkeä ja merkittävä." Finlandia-palkinnon valintalautakunnan perustelut. 

Kevään aikana käsityöaiheinen lukupiiri kokoontuu kerran kuussa tiistaisin klo 17–19:
ti 18.2. Olli Jalonen: Poikakirja (2010)
ti 17.3. Victoria Hislop: Elämänlanka (2014)
ti 28.4. Maria Duenas: Ommelten välinen aika (2013)

Ota oma käsityösi mukaan ja tule keskustelemaan käsityön merkityksestä, niin itsellesi kuin kirjojen hahmoille. Se voi olla jonkin hahmon pääpiirre tai sitten yksi näkymätön askare arjen kudelmassa. Lukupiiriin on vapaa pääsy ei sinne tarvitse ilmoittautua ennakkoon.