Jyväskylän taidemuseolla kuvattiin hauskan nurinkurinen museosääntöjen ohjeistusvideo, jossa nuoren ja aikuisen roolit ovatkin käännetty päinvastoin. 

Alkuvuodesta taidemuseon valtaavat Keski-Suomen kahdeksasluokkalaiset koululaiset. Valtakunnallisen Taidetestaajat -hankkeen myötä he pääsevät tutustumaan taidemuseon näyttelyihin ja osallistumaan työpajaan. Kierroksilla on mukana myös taiteilija kertomassa omasta taiteilijuudestaan ja teoksistaan ja oppilaat voivat esittää hänelle kysymyksiä. Taidekäynteihin kuuluu osana myös ennakko- ja jälkityöskentelyä, jotka syventävät kokemusta. Siksi oppilaat saavat jo etukäteen infoa näyttelyistä ja taiteilijoista ja vierailun jälkeen he pääsevät antamaan arvionsa käynnistä heitä varten toteutetulla selainpohjaisella sovelluksella.

Taidetestaajia ja kaikkia muitakin museokävijöitä varten Jyväskylän taidemuseolla kuvattiin hieman nurinkurinen ohjeistusvideo, jossa nuoren ja aikuisen roolit ovatkin käännetty päinvastoin. 
Videolla näkyy tuttuja museosääntöjä, kuten esimerkiksi: teoksiin ei saa koskea, reput ja suuremmat tavarat jätetään lokerikkoon kierroksen ajaksi ja näyttelytiloissa ei saa syödä tai juoda. Taidetestaajien kierroksille tulevat oppilaat voivat tutustua opettajien johdolla videoon jo koulussa ennen näyttelykäyntiä.

Käy katsomassa video Youtubesta klikkaamalla tästä tai Vimeosta klikkaamalla tästä

Miten toimin taidemuseossa?
Ohjeita Taidetestaajille ja muillekin museovierailijoille

Kuvaus ja leikkaus: Matti Partanen
Ohjaus: Kari Toiviainen 
Käsikirjoitus: Sirpa Turpeinen
Rooleissa: Kia Siekkinen ja Kalle Vastamäki 
Kesto: n.6 min

Kuvattu Jyväskylän taidemuseossa joulukuussa 2019.
Miltä näyttää aika? Kuvataidetta Keski-Suomessa 1975–1997 -kokoelmanäyttely 20.12.2019–17.5.2020

Lisätietoa Taidetestaajista: museolehtori Sirpa Turpeinen, sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4397 sekä 
Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin, Taidetestaajat-hanke, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta, keski-suomi(at)taidetestaajat.fi, p. 050 325 2904
Taidetestaajien verkkosivut