Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti valtion ja kuntien ylläpitämät museot suljetaan tiistaista 17.3.2020 lähtien koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti valtion ja kuntien ylläpitämät museot suljetaan. Keski-Suomen museo, Jyväskylän taidemuseo, Suomen käsityön museo, Käsityöläismuseo Toivolan Vanhalla Pihalla sekä Galleria Ratamo sulkeutuvat jo tänään tiistaina 17.3.2020. Museot pysyvät suljettuina 2.6. saakka. Myöskin kaikki museoiden tapahtumat, opastukset ja ryhmät on siirretty tai peruutettu toukokuun loppuun asti. Lue lisää aiheesta täältä.

Kiinniolo koskee myöskin Keski-Suomen museon arkisto-, kokoelma- ja lainanäyttelypalveluja. Suomen käsityön museossa kiinni ovat tutkija-, kuva-arkisto- ja kokoelmapalvelut. Lisäksi lahjoitusten vastaanottoja siirretään sekä muistelusalkkujen lainaustoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Tietopalveluissa voi olla viivästyksiä. Yhteydenotot museoihin toivotaan tehtävän sähköpostitse tai puhelimitse.

Museoiden maailmaan voi kiinniolon aikana uppoutua kotikoneelta. Suomen käsityön museo, Keski-Suomen museo sekä Jyväskylän taidemuseo ovat koonneet laajan paketin, josta löytyy jokaiselle sopiva etäkulttuurikokemus. Tarjolla on verkkonäyttelyitä, kurkistuksia paikallisiin puutarhoihin ja ruokakulttuuriin, tietopläjäyksiä kansallispuvuista sekä äänipolkuja käsityön maailmaan. Lue listaus museoiden verkkotarjonnasta täältä.

Yhteystiedot, opastukset ja ryhmät
Keski-Suomen museo: museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius, tuula.vuolio-vallenius(a)jyvaskyla.fi, 014 266 4363
Jyväskylän taidemuseo: museolehtori Sirpa Turpeinen, sirpa.turpeinen(a)jyvaskyla.fi, 014 266 4397
Suomen käsityön museo: museolehtori Raija Manninen, raija.manninen(a)jyvaskyla.fi, 014 266 4376
Käsityöläismuseo: Ksmuseo.Kasityolaismuseot(a)jyvaskyla.fi, 014 266 0955
Galleria Ratamo: ratamo(a)jyvaskyla.fi, 014 266 4389

Lue lisää ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta.