Monen kevätsuunnitelmat ovat menneet uusiksi, kun koronavirus sekoittaa maailmanmenoa ja Suomen käsityön museonkin näyttelyt ovat suljettuina yleisöltä ainakin pääsiäisen yli. Käsityön tarinoihin pääsee kuitenkin tutustumaan myös etänä. Verkosta löytyy paitsi ohjeita pienille ja suurille käsille kotona tehtäväksi, myös kertomuksia käsityön historiasta ja käsillä tekemisen eri tavoista ympäri Suomen.

Lisätietoja

Raija Manninen, museolehtori, Suomen käsityön museo
p. 040 502 2887, raija.manninen [at] jyvaskyla.fi 

Suomen käsityön museon verkkomateriaaleissa vaihtoehtoja riittää. Tarjolla on muun muassa erilaisia virtuaalinäyttelyitä, joista uusin on jyväskyläläisen nukkekotikerho Nukkis-Ystävien 10-vuotisjuhlanäyttely Omenapuun alla. Näyttely ehti olla avoinna museossa vain reilun viikon, kun museo jouduttiin sulkemaan COVID-19 -viruksen leviämisen estämiseksi. Omenapuun alla -näyttelyyn voit tutustua Seinättömässä museossa https://tarinasoitin.fi/omenapuunalla

Myös museon perusnäyttelyihin Käsityössä elämän tuntu ja Aikamatka käsityöhön voi tutustua verkon välityksellä. Perusnäyttelyyn liittyy myös paljon tarinoita suomalaisesta käsityöhistoriasta, joita voit kuunnella Astu tarinaan -sivustolla. Näiden kolmen verkkonäyttelyn avulla saa todella kattavan kuvan suomalaisesta käsityöperinteestä ja sen merkityksestä eri tekijöille. 

Jos sosiaalinen eristäytyminen alkaa turhauttaa ja tekeminen loppuu kesken, niin tekemistä voi etsiä erilaisilta diy-sivuilta. Käsityönurkka-sivulta löytyy ohjeita pieniin askarteluihin kaiken ikäisille ja Tee-se-itse -sivusto on koululaisten rakentama sivusto, josta löydät oppilaiden itsensä tekemiä käsityöohjeita. Voit valmistaa vaikka hierontaharjan tai lintulaudan. 

Kaikki museon verkkosisällöt löytyvät koosteena yhdeltä sivulta: www.craftmuseum.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/verkkonayttelyt