Suomen käsityön museo avaa näyttelynsä yleisölle ke 3.6.2020 alkaen. Esillä on perusnäyttelyiden lisäksi runsaasti vaihtuvia näyttelyitä tutkittavaksi.

Suomen käsityön museo, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Kevään näyttelyiden Kudottu kuva ja Omenapuun alla lisäksi avataan neljä uutta näyttelyä kesäksi – Metsästä käsin avautuu museon luentosaliin, Perinteen lumo Kujalle, Herbarium – Lajitelma uuden sukupolven käsityötä Ikkunagalleriaan ja Käsityötä ja taitoa kolme vuosikymmentä 1990–2020 -näyttely Näytönpaikkaan.

Kiinnitämme koronaviruksen vuoksi erityistä huomiota tilojen puhtauteen sekä varotoimiin. Asiakkaille on tarjolla käsidesiä sekä kertakäyttökäsineitä. Lattiatarrat muistuttavat turvaväleistä. Otamme kerrallaan museoon korkeintaan 50 asiakasta, jotta vierailusi on turvallinen.

Opastuksia, ryhmä-, opastus tai työpajavarauksia ei oteta vastaan 31.7.2020 asti.

Pyrithän maksamaan sisäänpääsysi maksu- tai museokortilla, etkä tule museoon sairaana. Henkilökuntammekin työskentelee ainoastaan terveenä.

Olemme varotoimena poistaneet väliaikaisesti käytöstä museon osallistavia tai kosketeltavia osioita. Tällä hetkellä pois käytöstä ovat:

• Avoin paja, 2. krs.
  • Perusnäyttelyn kosketeltavat osiot: neulonta, kudonta, mikroskooppi sekä lankalaboratorio
  • Perusnäyttelyn äänioppaat
  • Aistitila, pohjakerroksen perusnäyttely
  • Kansallispukukeskuksen yleisökone, 2. krs.

Päivitämme ohjeen elokuun alussa silloisen koronatilanteen mukaan.

Turvallista museokäyntiä!