Käsityötä ja taitoa kolme vuosikymmentä 1990–2020 -näyttely kertoo Taito Keski-Suomi ry:n Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun käsityön taiteen perusopetuksen oppilaiden tekemisen ilosta ja erilaisista elämyksistä käsityössä, teknologiassa ja muotoilussa 30 vuoden ajalta.

Käsityötä ja taitoa kolme vuosikymmentä 1990–2020

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 2.6.–26.7.2020

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu antaa käsityön taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille sekä aikuisille Jyväskylässä, Joutsassa ja Saarijärvellä. Käsityökoulussa opitaan taitoja ja muotoilua. Opetuksessa käsityön vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen tulevat tutuksi taiteen, tieteen ja teknologian kautta. Käsityökoulussa opiskelee vuosittain noin 250 oppilasta.

Näyttelyn tarinoita, tuotteita ja esineitä voi tulla kokemaan ja näkemään Suomen käsityön museon Näytönpaikkaan Kilpisenkatu 12 näyteikkunoihin kellon ympäri.

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun ajassa elävä ja uudistuva opetus tarjoaa monipuolisesti käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille erilaisissa tekniikoissa ja materiaalien tuntemuksessa.  Cosplay, robotiikka, paperi,  korut, nukke, huovutus, entisöinti, kestävä kehitys ja kiertotalous -siinä esimerkkejä vuosien varrelta!

Tekemisen ilo ja kokemukset, yhteiskunta ja kulttuuri, käsillä työskentely, muotoilu ja tuotteiden valmistus ovat lähtökohtana omalle käsityöilmaisulle!

www.taitokeskisuomi.fi