Suomen käsityön museo on päättänyt siirtää Käsityöläisten joulutorin vuoteen 2021 vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Valtakunnallisesti osallistujia houkutellut perinteinen tapahtuma olisi järjestetty 12.–13.12.2020. 

Lisätietoja

Taina Rantala, museonjohtaja, Suomen käsityön museo, p. 050 431 9379, taina.rantala [at] jyvaskyla.fi  

Harkitsimme pitkään tapahtuman toteuttamista, mutta tulimme siihen tulokseen, että emme lähde riskeeraamaan kenenkään terveyttä. Viikonlopun aikana tapahtumassa on perinteisesti vieraillut noin 4000 kävijää, joten ainakaan perinteisessä muodossaan tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut turvallisesti mahdollista”, kertoo Suomen käsityön museon johtaja Taina Rantala

Käsityöläisten joulutori järjestetään seuraavan kerran 11.–12.12.2021, jolloin paikalle kutsutaan tälle vuodelle valitut käsityöläiset. ”Kysyimme joulutorin siirtämiseen mielipidettä myös käsityöläisiltä, ja myös heiltä vastaus oli samansuuntainen. Heillekään ei ole kannattavaa tulla paikalle myymään, jos pystymme ottamaan kävijöitä vastaan vain muutamia satoja päivän aikana”, Rantala jatkaa. 

Suomen käsityön museo haluaa kuitenkin muistuttaa suomalaisen käsityöosaamisen tärkeydestä ja kehottaa muistamaan käsityöläisten kivijalka- ja verkkokauppoja joulun alla. ”On tärkeää tukea suomalaista yrittäjyyttä myös käsityön saralla nyt haastavana ajankohtana”, Rantala muistuttaa. Suomen käsityön museo pyrkii nostamaan tämän vuoden joulutorille valittuja käsityöläisiä esille sosiaalisessa mediassaan joulusesongin aikaan ja tukea tätä kautta käsityöläisten toimintaa. 

Käsityöläisten joulutorille 2021 siirtyvät käsityöläiset paikkakunnittain

Jyväskylä: Design leenaSi, EmalipuuHavaskorut, Kirjansitomo Tomi Lappalainen, Kultaseppä Jaakko Rissanen, Popper design ja Rautakärpänen
Laukaa: Artanttila
Muurame: Käsityöpaja Kivitasku Ky ja Nousia
Tampere: Aamo Design ja Pia Westerholm
Kuopio: ASMI
Helsinki: Her Design Oy Ltd ja Tmi Naaveli
Renko: Keramiikkastudio Heli Valaja
Tupos: Koi Design
Mikkeli: Osuuskunta Lilith/Keraamikko Paula Ruuttunen ja Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy
Kaustinen: TAIDEKÄSITÖITÄ Sirpa Salmu 
Viitasaari: Teddyset
Pretilä: Vuonue