Keskisuomalainen muotoilu- ja taideteollisuusalan yhdistys Materia juhlii 10-vuotista taivaltaan tänä vuonna. MATERIA 10 -myyntinäyttelyssä kuusi Materia ry:n jäsentä esittelee parasta uutta tuotantoaan. 

Materia 10

Näyttely Ikkunagalleriassa 20.3.–16.5.2021

Lue lisää näyttelyn tekijöistä näyttelyn omalta sivulta

Anitta Asunta-Plane tuo tilaan uniikkeja rakukeramiikkateoksiaan. Leenasin Leena Sipilä toteuttaa huopa-asusteita kevään väreissä, samoin StudioLinna esittelee ikkunagalleriassa asusteiden lisäksi neulevaatteita. Pikkuverstas on suunnitellut keväälle uuden naulakkosarjan sekä tarjoiluastioita. Marjaana Niskasen tutut kotieläimet esittäytyvät monissa eri tuotteissa tekstiileistä tarjoilualustoihin. Popper Designin Anu Rinkinen juhlistaa Materia ry:n 10-vuotistaivalta sekä oman taidekäsityöläisuran 25-vuotisjuhlavuotta uusin kuvioin tutuissa tuotteissa, kirjoissa ja tekstiileissä. 

Materia ry

Materia ry on keskisuomalainen vuonna 2011 perustettu muotoilu- ja taideteollisuusalan yhdistys. Ammattilaisverkostoon kuuluu noin kolmekymmentä taitajaa, joiden käsissä syntyy suunnittelua, tuotteita ja uniikkeja teoksia. Yhdistyksestä löytyy laajasti eri materiaalien käytön hallintaa. Teoksia ja tuotteita syntyy muun muassa tekstiilistä, metallista, puusta, lasista ja keramiikasta.

Tänä vuonna Materia juhlii 10-vuotista taivaltaan. Tulevaisuudessa, seuraavan kymmenen vuoden ajan, Materia pyrkii jatkossakin rohkeasti toteuttamaan ajankohtaisia visioita muotoilun ja taidekäsityön saralla. Yhdistys tuo esille ja edistää taideteollista alaa monipuolisesti. Toiminnan keskiössä ovat näyttelyt ja myyntinäyttelyt sekä yhteistyö alan toimijoiden ja yritysten kanssa. 

Materialaiset ovat tottuneita alan haasteisiin. Yhdessä he antavat moninkertaisen voiman projekteihin. Materia ry toteuttaa yhdistyksen tavoitteita myös yhteistyöhankkeissa. Vuonna 2020 aloitettu Visusti-hanke lisää visuaalisen alan yhteistyötä Jyväskylän taiteilijaseuran, Luovan valokuvauksen keskuksen ja Materian toiminnassa. ”Yhteishankkeen myötä esimerkiksi alueellisen Taidelainaamo-toiminnan laajentaminen muotoilun, taidekäsityön, valokuvan ja grafiikan alueille on ainutlaatuista yhteistyötä koko Suomessa. Missään muualla ei ole yhdistetty voimia taiteen ja muotoilun piirissä näin monipuolisesti ja vahvasti. Myös kahden vuoden yhteistyönä toteutettu Metsämaa-näyttelykiertue Keski-Suomessa on koronasta huolimatta onnistunut tavoitteiden mukaisesti”, Materia ry:n puheenjohtaja Marianne Tiitinen-Ritvanen kertoo. 

www.materiary.fi