Keski-Suomen museon ja Miljoonasade-yhtyeen keväällä 2020 järjestämän biisikilpailun voittajakappale Näkymätön on nyt julkaistu Miljoonasateen levyttämänä. Kappaleen laulumelodian säveltäjä on Erkki Koivisto Helsingistä ja sanoittaja Kati Valjus Oulusta.

Kilpailun voittanut kappale on kuunneltavissa Spotifyssa tästä linkistä. Onnea vielä kerran voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! 

Idea biisikilpailusta sai alkunsa, kun keväällä 2020 mietittiin, mitä virtuaalista voitaisiin järjestää Keski-Suomen museossa tuolloin esillä olleeseen Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja -näyttelyyn liittyen. Kilpailu käynnistettiin julkaisemalla KeMun nettisivuilla Miljoonasateen tekemä biisipohja, jonka päälle kilpailijoiden tehtävänä oli laatia laulumelodia ja sanat. Lisäsoitinten äänitys biisipohjan päälle oli sallittua. Halutessaan kilpailija saattoi myös rakentaa koko kappaleen soinnutuksineen kaikkineen pelkän rumpuraidan päälle. Kilpailuun saapui kaikkiaan 62 kilpailuehdotusta, joista esiraati valitsi jatkoon viisi kappaletta. Voittajakappale julkistettiin Miljoonasade-näyttelyn loppujameissa elokuussa 2020. 


Lisätietoja:

Miljoonasade: Heikki Salo, 045 672 8420, miljoonasade(a)gmail.com
Keski-Suomen museo: Tuula Vuolio-Vallenius, 040 716 7118, tuula.vuolio-vallenius(a)jyvaskyla.fi