Päivi Meriläisen näyttely tuo Keski-Suomen museon Taidehalliin kiehtovia kissoja ja vahvoja kissaleidejä. Näyttelyssä on esillä Meriläisen maalauksia hänen kohtaamistaan kissoista ja niiden omistajista viimeisen viiden vuoden ajalta.

Kissaleidit. Päivi Meriläisen maalauksia
17.4.-30.5.2021

Jyväskylässä jo neljäkymmentä vuotta asunut ja työskennellyt kuvataiteilija Päivi Meriläinen kertoo olleensa aina hyvin eläinrakas ja eläinten oikeuksien olevan lähellä hänen sydäntään. Erityisesti häneen ovat vedonneet kissat, joiden kauneuden ja liikkeiden sulokkuuden hän on taiteen keinoin koettanut tallentaa.

Yhdessä tyttärensä kanssa Meriläinen on käynyt myös kissojen kasvattajakursseja ja osallistunut kissanäyttelyihin ympäri Suomea. ”Kissaharrastus on naisvaltainen ala. Ihailen kissaleidien intohimoista suhdetta kissoihin ja huolenpitoa kissoista”, Meriläinen toteaa. Hän kertookin haluavansa muuttaa vielä vallalla olevia negatiivissävyisiä mielikuvia kissoja omistavasta naisesta: ”Tapaamani kissaleidit ovat oman elämänsä luoneita vahvoja naisia ja suuria persoonia. Kissaleidit-näyttelyni onkin kunnianosoitus kaikille upeille kissaleideille ja komeille kissoille”, taiteilija kertoo.

Lisätietoja:

Päivi Meriläinen