6.5.2021

Puu sisustuksessa -näyttely esittelee Pro Puu ry:n projektin kautta luotuja uudenlaisia, moderneja ja ammattitaidolla suunniteltuja sekä valmistettuja sisustusratkaisuja, jotka ovat syntyneet eri tekniikoita ja puumateriaaleja hyödyntäen.
KESÄ-reliefi, 2019. Inni Pärnänen.

Osaavien suunnittelijoiden ja valmistajien käsissä syntyneiden tuotteiden ja teosten on haluttu vaikuttavan positiivisesti julkisten tilojen taidehankintoihin ja madaltavan kynnystä ottaa käyttöön valmiiksi tuotteistettuja, puuhun ja taiteeseen suuntautuneita sisustusratkaisuja.  Puu sisustuksessa -näyttely on esillä Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 22.5.–29.8.2021.

Teoksissa ja tuotteissa on kiinnitetty huomiota useisiin eri kriteereihin: visuaalisuuteen, modulaarisuuteen, skaalattavuuteen, tuotteistettavuuteen ja akustisiin ominaisuuksiin, valoon sekä kestävään tuotantoon. Toteutuksen tulisi täyttää myös julkisten tilojen vaatimukset, kuten: asennustapa, huollettavuus, turvallisuus, kestävyys ja paloturvallisuus.

Suunnitteluvaiheessa tekijöiden toivottiin harkitsevan toteutusmahdollisuuksia myös modernein puuntyöstötekniikoin: erilaiset painatustekniikat, hiekkapuhallus, CNC-jyrsintä, laser- ja vesileikkaus sekä erilaiset sekatekniikat. Massiivipuun lisäksi soveltuvia materiaaleja ovat erilaiset puujalosteet, kuten vaneri ja ohutviiluvaneri, lastulevy sekä puukomposiittimateriaalit.

Näyttely oli esillä Pro Puu -galleriassa Lahdessa 4.2.–30.3.2021.

Näyttelyn tekijät ja teokset

• Muotoilija Inni Pärnänen
  • Teollinen muotoilija Jouko Kärkkäinen
  • Muotoilija Elina Sahlgren