18.5.2021

Jo 27 vuotta Helsingin keskustassa toiminut taidekäsityöläisten omistama Okra on tunnettu ja suosittu kotimaisen taidekäsityön ja designin ostopaikka. Okran tekijät tuovat iloisina tuotteensa nyt myös keskisuomalaiseen maisemaan ja toivovat, että värikäs ja laadukkaaseen käsityöhön ja suunnitteluun pohjautuva valikoima riemastuttaa asiakkaita myös täällä!
Okran suomalaisten muotoilijoiden tuotteita Suomen käsityön museon myyntinäyttelyssä 2021.

Myyntinäyttely on esillä Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 22.5.–12.9.2021.

Persoonalliset ja tyylikkäät tuotteet ovat uniikki- ja piensarjatuotantoa suomalaisilta taiteilijoilta, suunnittelijoilta ja taidekäsityöläisiltä. Okran kymmenen osakasta ovat koulutettuja muotoilun ammattilaisia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat tuotteensa omissa yrityksissä käsityönä tai pieninä sarjoina. Osa Okran tekijöistä myös opettaa, suunnittelee teollisuudelle tai konservoi.

Kaikki okralaiset jakavat tinkimättömän kaipuun aitoon, persoonalliseen ja kauniiseen elämään.  Okran tuotevalikoima erottuu värikkyydellään ja kunkin osakkaan tuotannon laajalla esittelyllä. Jyväskylään tekijät tuovat parhaita myyntimenestyksiään. Esillä on taide- ja käyttökeramiikkaa, tekstiilituotteita, lasitaidetta ja korusuunnittelua.

Okran taiteellisempaa tuotantoa tulee esiin näyttelyyn myös Höyrygalleriaan Korpilahdelle 14.8.–5.9.2021.

Näyttelyssä mukana

• Tekstiilisuunnittelija Elina Airikkala (Elina Leoni)
  • Keraamikko Eeva Jokinen
  • Keraamikko Sarita Koivukoski
  • Lasitaiteilija ja konservaattori Nina Lehos
  • Kultaseppämestari Elina Makkonen
  • Keraamikko Marja Myllymäki
  • Keraamikko Johanna Ojanen
  • Keraamikko Teija Okkonen
  • Tekstiilitaiteilija Sari Puhto
  • Lasitaiteilija Anna Schroderus

Okra SHOP Jyväskylä – Tämä on Okra

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 22.5.–12.9.2021.

Suomen käsityön museon info
p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi