Hyppää pääsisältöön

4.1.2022

Taideseppä Kimmo Tulimetsä sytytti tulet turkulaisen pajansa ahjoon 25 vuotta sitten. Sen jälkeen ahjosta on syntynyt lukematon määrä mitä erilaisempia tilaustöitä kodin sisustuksesta koruihin omalla uniikilla muotokielellä.
Kuva
Taideseppä Kimmo Tulimetsän taotut tuikkuveneet laiturilla.

Taottua tunnelmaa -näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 8.1.–13.3.2022 avaa ikkunan sepän työpajan luovaan tunnelmaan. 

Taottua tunnelmaa luovat myös uniikkiveistokset, jotka puhuvat omaa kieltään sepän työn monipuolisuudesta ja luovuudesta. Luonnon vahva vaikutus näkyy kaikessa Tulimetsän muotoilussa ja korut, taide sekä sisustustuotteet saavat kaikki alkunsa ahjon kajossa. Tuotteita valmistetaan pieninä sarjoina, mutta Tulimetsän oma persoonallinen kädenjälki tekee tuotteista helposti tunnistettavia. Tulimetsän tuotteet on tehty kestämään käyttöä ja aikaa, ja omalta osaltaan vastapainoksi nykyajan kertakäyttökulttuurille. Tuotteiden laatu näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa ja asiakkaan toiveet otetaan suurella sydämellä huomioon tilaustöissä. 

Taottua tunnelmaa -näyttelyssä Tulimetsä osoittaa, että sepän työ sisältää muutakin kuin nauloja ja puukonteriä, vaikka traditiot ja perinteet kulkevat työssä mukana. Näyttelyssä on esillä monipuolinen kattaus niin sisustukseen sopivia valaisimia, viinipullontelineitä ja kynttilänjalkoja kuin korujakin, jotka lienee Tulimetsän tunnetuinta tuotantoa – ovathan jotkut korusarjat olleet tuotannossa jo kolmekymmentä vuotta. Koruissa Tulimetsällä hohkavat pronssi ja hopea. Valikoimaa täydentävät uniikit veistokset. Taitavissa käsissä metalli taipuu moneksi. ”Taiteella on erityinen merkityksensä työssämme ja elämässämme”, Tulimetsä kertoo. 


 

Taottua tunnelmaa – Taideseppä Kimmo Tulimetsä

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 8.1.–13.3.2022