Hyppää pääsisältöön

12.5.2022

Suomen käsityön museo hakee jälleen suomalaisia käsityöläisiä jouluisiin myyntitapahtumiinsa. Museo käynnistää haun Käsityöläisten joulutorille ja museokaupan Museon pieni joulukauppa -myyntinäyttelyyn.
Kuva
Käsityöläisten joulutorin hakukuva 2022. Nimilogo ja lehviä. Kuva Suomen käsityön museo

 

Hakuaikaa molempiin on 13.5.–12.6.2022. Käsityöläisten joulutori järjestetään joulukuun toisena viikonloppuna 10.–11.12.2022. 

Museon hienot puitteet luovat joulutorille oman ilmapiirinsä ja ennen kaikkea huolella valikoitu setti käsityöläisiä, joka vaihtuu vuosittain. Jo yli 20 vuotta nykyisissä tiloissa järjestetty tapahtuma houkuttelee paikalle vuosittain noin 4 000–5 000 kävijää. Tänä vuonna joulutorin pöytämaksua on hiukan laskettu. Tällä tuetaan käsityöläisten toimintaa raskaiden koronavuosien jälkeen ja kannustetaan myös aloittelevien yrittäjiä hakemaan myyjäksi joulutorille. 

Joulutori tarjoaa uniikkia tunnelmaa, lämpimiä kohtaamisia tuotteiden valmistajien ja niiden käyttäjien välillä sekä tietenkin runsaasti laadukkaita suomalaisia käsin valmistettuja tuotteita. Käsityöläisten parissakin arvostettuun tapahtumaan valitaan vuosittain laaja kattaus eri materiaalien ja tekniikoiden taitajia ympäri Suomea. Hakijoiden joukosta pyritään valitsemaan noin kolmannes uusia ja nousevia käsityöläisiä, joten joulutorin kattaus pysyy tuoreena vuodesta toiseen. 

Museon pieni joulukauppa -myyntinäyttely on esillä 19.11.–31.12.2022 museon Ikkunagalleriassa. Nyt avautuvassa haussa haetaan myyntinäyttelyyn käsityötä ammatikseen harjoittavien käsityöläisten ilahduttavia ja hyvää mieltä tuovia tuotteita lahjatuotteiksi niin perheelle kuin ystävillekin. Myyntinäyttely tarjoaa hienon näyteikkunan suomalaiseen moderniin käsityön ja muotoilun maailmaan ja tarjoaa runsaasti laadukkaita ja kestäviä, suomalaisia vaihtoehtoja pukinkonttiin. Joulukoristeita otetaan myyntiin vain museokauppaan, ei joulutorille. 

Voit hakea samalla verkkolomakkeella sekä Käsityöläisten joulutorille että museokaupan myyntinäyttelyyn, mutta valituksi voi tulla vain toiseen. 
Hae 12.6. mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/kasityolaisten_jouluhaku2022 

Ainoana käsityöalaan erikoistuneena museona Suomessa Suomen käsityön museo on helposti lähestyttävä matalankynnyksen vierailukohde Jyväskylän ydinkeskustassa. Museokaupan uniikki toimintakonsepti suomalaisen käsityön ja muotoilun lahjakauppana täydentää kaupungin muiden lahjatavaraliikkeiden valikoimaa. Museo tarjoaa tuotteillesi vilkkaan kauppapaikan, ammattitaitoisen myynnin ja lahjapaketoinnin Jyväskylän Kauppakadulla.

Haku Käsityöläisten joulutorille

Käsityöläisten joulutori järjestetään museon vaihtuvien näyttelyiden tiloissa, kolmessa eri kerroksessa, jolloin myyntipaikkoja on tarjolla 23–26, riippuen tulevien näyttelyiden tilantarpeista. Toivomme saavamme joulutorille ammattikäsityöläisiä, joiden tuotteet ovat huolella valmistettuja ja jotka ovat panostaneet myös markkinointimateriaaleihin. Valtakunnallisena vastuumuseona valitsemme käsityöläisiä eri puolilta Suomea. Valitsemme uusia tai joulutorillamme ensimmäistä kertaa olevia käsityöläisiä noin kolmanneksen, jotta asiakkaille on aina uutta tarjolla. Hakuaika on 13.5.–12.6.20202

Joulutorille osallistujien pöytämaksu on 150 euroa sisältäen alv 24%. Joulutorille on mahdollista osallistua myös yhteisellä pöydällä toisen käsityöläisen kanssa tai yhteisöllä. Jakamalla pöydän useamman käsityöläisen kesken pöytämaksu pienenee osallistujaa kohden. Ilmoita hakulomakkeessa, mikäli haluat jakaa pöydän toisen käsityöläisen kanssa. Pöytämaksuun sisältyy pukkipöytä (150 x 80 cm), valkoinen kangasliina, kohdevalaistus katosta, sähköpistoke, kuljetuspakkausten säilytystila sekä tapahtuman markkinointi niin painomateriaaleissa kuin digissäkin. 

Käsityöläiset ovat arvostaneet Käsityöläisten joulutorin ammattimaisia järjestelyitä ja saatu palaute on ollut kiittävää. Hae siis rohkeasti mukaan! Täytä hakulomake huolellisesti netissä 12.6.2018 mennessä ja ilmoita haetko myyjäksi joulutorille, museokaupan joulusesonkiin vai molempiin. Hakea voit molempiin, mutta valituksi voit tulla vain toiseen. Joulutorille ja museokaupan joulusesonkiin hakeneille ilmoitetaan valinnoista 1.7.2022 mennessä. Säästämme kaikki hakemukset mahdollisia myöhempiä yhteydenottoja varten. 

Hae 12.6. mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/kasityolaisten_jouluhaku2022 

Haku Museon pieni joulukauppa -myyntinäyttelyyn

Suomen käsityön museo avaa jälleen haun perinteiseen jouluiseen myyntinäyttelyyn. Museon ikkunagallerian näyttely Museon pieni joulukauppa on avoinna 19.11.–31.12.2022 ja haku myyntitilituottajaksi avautuu 13.5.2022.

Avautuvassa haussa haetaan myyntinäyttelyyn käsityötä ammatikseen harjoittavien käsityöläisten ilahduttavia ja hyvää mieltä tuovia tuotteita lahjatuotteiksi niin perheelle kuin ystävillekin. Myyntinäyttely tarjoaa hienon näyteikkunan suomalaiseen moderniin käsityön ja muotoilun maailmaan ja tarjoaa runsaasti laadukkaita ja kestäviä, suomalaisia vaihtoehtoja pukinkonttiin. 

Myyntinäyttelyyn valitaan tuotteita 5–8 käsityöläiseltä täydentämään museokaupan sesonkituotevalikoimaa jo valikoimassa olevien suosikkituotteiden rinnalle. Näyttely on esillä museon Ikkunagalleriassa ja tarjoaa erinomaisen näkyvyyden tuotteille Jyväskylän ytimessä Kävelykadulla. Hakuaika on 13.5.–12.6.2022.

Voit hakea mukaan 1–8 tuotenimikkeen kokonaisuudella. Hakijoita toivotaan kaikille kukkaroille sopivista hintaluokista ja monenlaisten materiaalien taitajista ympäri Suomen. Myös joulukoristeita voi tarjota myyntiin. Huomioithan, että myyntinäyttelyyn hakijalla tulee olla yrittäjän status ja valmius sähköiseen laskutukseen. Tarvitset hakua varten myös kuvia myyntituotteistasi sekä lyhyen esittelytekstin. Museokaupan joulusesonkiin hakeneille ilmoitetaan valinnoista 1.7.2022 mennessä. 

Näyttely toteutetaan myyntitiliperiaatteella ja myyntinäyttelyn tuotteiden myyntiprovisio on 33,33 % tuotteen verollisesta ulosmyyntihinnasta, käyttämämme kerroin on 1,5. Myyntinäyttelyn tuotteiden tulee saapua museokauppaan lokakuun loppuun mennessä. 

Hae verkkolomakkeella 12.6.2022 mennessä: www.lyyti.in/kasityolaisten_jouluhaku2022 

Lisätietoja

Info / Museokauppa, p. 014 266 4370, craftmuseum.info@jyvaskyla.fi

Lisätietoja Käsityöläisten joulutorista omalta sivultaan.