Hyppää pääsisältöön

14.9.2022

Näytönpaikan näyteikkunat valtaa Keski-Suomen Marttojen käsityökerhossa valmistetut käsityöt. Esillä olevissa käsitöissä on käytetty erilaisia tekniikoita myös kierrätys huomioiden.
Kuva
Keski-Suomen Martat: Käsityökerhon näyttely Suomen käsityön museon näytönpaikassa 2022. Kuva Suomen käsityön museo

Näyttely on esillä 20.9.–13.11.2022 ja siihen voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa.

Keski-Suomen Marttojen käsityökerho on perustettu 2006, ja kerhossa työskentely on hyvin vapaamuotoista. Kerhossa kudotaan, virkataan ja askarrellaan jokaisen osallistujan vahvaa osaamista hyödyntäen. Ohjaajia löytyykin monenlaiseen tekemiseen. Kerhon aloitusvuonna ohjausta tarjottiin niin pitsinnypläykseen kuin haarukkapitsinkin tekemiseen. Pirkko Järvisen vuoden 2007 nukkenäyttelyn innoittamana ryhdyttiin nukentekoon, joka onkin jatkunut ihan tähän päivään saakka. 

Käsityökerhossa nousee esiin erilaisia teemoja myös vuodenaikoihin liittyen. Tehdään kransseja ja helmitöitä, askarrellaan kortteja, kokeillaan makrameeta ja erilaisia perinnekäsitöitä tai ommellaan tilkkutöitä sekä painetaan kankaita. Yksi teemoista on myös kierrätysmateriaalien käyttö. Kahvipusseista syntyy kasseja ja koreja, tölkkien nipsuista käteviä amppeleita ja ylijäämäkankaat hyödynnetään kasseihin ja pussukoihin. 

Keski-Suomen Marttojen käsityökerho on opettanut taitojaan myös muille. Osana Marttojen ohjaavaa toimintaa on opetettu nuorille neulomista ja virkkaamista. 

Keski-Suomen Martat ry – Käsityökerho: käsitöitä eri tekniikoin

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 20.9.–13.11.2022. Näyttelyyn voi tutustua 24/7 Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 

Keski-Suomen Martat ry, p. 050 438 7532, keski-suomen@martat.fi 
www.martat.fi/keski-suomi

Asiasanat: