19.9.2022

Jyväskylän museot ovat mukana Valon kaupunki -tapahtumassa. Tule tunnelmalliselle museokierrokselle ja osallistu erilaisiin pajoihin — museoihin on myös vapaa pääsy 29.9.-1.10.!
Taidemuseon edessä on suuri keltainen pallo, jonka eteen ihminen on mennyt seisomaan vinottain. ihminen ja pallo ovat valaistu värikkäästi. Kuva saarikorpi

Suomen käsityön museossa

pääset tutustumaan BLOUN - Vapaasti puhallettua lasia -näyttelyyn sekä Neulanreiästä -näyttelyyn.

Perjantaina 30.9. tarjolla on maksuton lyhtytyöpaja klo 17.30-20.30. Tule tekemään oma paperilyhtysi ja leikkimään valon ja varjon mahdollisuuksilla!

Jyväskylän taidemuseon

sisäänkäynnin valaistuksen on suunnitellut ja toteuttanut Jukka Silokunnas.

Taidemuseon erikoisvalaistus, videoteos sekä Kuntsin kokoelmaa esittelevässä näyttelyssä oleva valoteosten kierros ovat kaikki nähtävissä 8.10. saakka.

Taidemuseossa voit lisäksi tutkia koko perheen voimin nykytaidetta sekä bongata valoon liittyviä teoksia ja valoyllätyksiä museon tiloissa. Päänäyttelynä valloittaa nykytaiteen klassikoita esittelevä Kuntsin kokoelma ja taidetila Ilmiössä on mahdollista ihastella Camilla Mickwitzin kuvituskuvia Lapsuutta etsimässä -näyttelyssä. Taidemuseossa on mahdollista nähdä myös kuvitusteosten näyttelyyn liittyvät animaatioelokuvat Mimosa (27 min) ja …sinusta tulee pelle (18 min) lauantaina 1.10. klo 16.

Näyttelyiden lisäksi museo tarjoaa maksuttoman UV-taidepajan toisen kerroksen Taikatilassa. Koko perheelle sopivassa non-stop-pajassa voi tehdä oman maalauksen tai pinssin. Paja on avoinna torstaina 29.9. klo 18—20, perjantaina 30.9. klo 18—20 ja lauantaina 1.10. klo 16—20.

Keski-Suomen museossa

Valon kaupunkia vietetään lapsiperheille suunnatun Valon vuosisadat -kuvasuunnistuksen merkeissä. Kuvasuunnistuksen avulla tutkitaan museon perusnäyttelyssä (2. ja 3. krs), minkälaisessa valossa ja minkälaisten valonlähteiden äärellä eri aikojen keskisuomalaiset ovat eläneet. Hauska suunnistustehtävä paljastaa myös sen, mitä tehtiin, jos pikkukaupungissa pääsi tuli irti! Ohjeet suunnistusta varten saat museon infosta.

Museoon on vapaa pääsy myös sunnuntaina 2.10.

Tervetuloa!

Museoiden aukioloajat Valon kaupunki -tapahtuman aikana