Hyppää pääsisältöön

21.9.2022

Suomen käsityön museossa valo välkehtii syksyn pimeässä Valon kaupungin aikaan. Perjantaina 30.9. museo on auki pidennetyin aukioloajoin ja illan pimetessä voi tulla valmistamaan oman lyhdyn museon avoimeen pajaan.
Kuva
Paperilyhtyihin pistellään oma haluttu kuvio, josta valo kuultaa läpi. Kuva Suomen käsityön museo

Maksuttomassa lyhtytyöpajassa tutkaillaan valon ja varjon leikkiä, ja samalla voi loihtia oman paperi- tai savilyhdyn mukaan otettavaksi. Non-stop paja on käynnissä museon luentosalissa klo 17.30–20.30. Paikalla on ohjaaja auttamassa lyhtyjen valmistuksessa. Jos lyhdyn tekeminen ei juuri nyt innosta, niin kokeile yhdessä kanssamme varjopiirtämistä!

Paperilyhtypaja sopii koko perheelle, joten tule hetkeksi lämmittelemään museoon, ja jatka matkaasi ihmettelemään Valon kaupungin ihmeitä. Tai nappaa mukaan oma solarigrafi-kojeesi mukaan Suomen käsityön museon avoimesta pajasta ja katso millainen maailma sinun ympäristöstäsi piirtyy.  

Voit myös tutustua museon näyttelyihin, sillä museoon on vapaa pääsy Valon kaupungin aikaan to-la 29.9.–1.10. Ihmettele lasin virtaavuutta BLOUN – Vapaasti puhallettua lasia -näyttelyn upeasti säihkyvissä valaisimissa. Tai hämmästele camera obsuca -ilmiötä Neulanreiästä – Kuvia linssittömällä kameralla -näyttelyssä, jossa valo piirtää pienen reiän kautta omia unenomaisia näkyjä valokuviin. 

Museoon on vapaa pääsy to-la 29.9.–1.10. Aukioloajat:
to 29.9. klo 11–18
pe 30.9. klo 11–21
la 1.10. klo 11–18

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, p. 040 701 7452, margarita.rossello@jyvaskyla.fi