Hyppää pääsisältöön

7.11.2022

Näytönpaikan Ilo irti kädentaidoista -näyttely esittelee KSL-opintokeskuksen ja Jyväskylän Taitokeskuksen ammatilliseen koulutukseen osallistuvien opiskelijoiden entisöityjä huonekaluja ja paperivalaisimia.
Kuva
Paperivalaisin pöydällä, puisella tuolilla puinen leluauto. Iloa irti kädentaidoista -näyttelyn esineistö on syntynyt Taito Keski-Suomen kursseilla. Kuva Raija Manninen

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 15.11.2022─8.1.2023 esillä olevaan näyttelyyn voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 

Ilo irtoaa kädentaidoista monipuolisissa koulutuksissa Jyväskylän Taitokeskuksessa Kivääritehtaalla. Ammatillisessa koulutuksessa voi kehittää osaamistaan monella tasolla. Vasta-alkajana voi osallistua kokeilumielessä yhdelle kurssille tai syventää osaamistaan useammalla kurssilla ja sitten innostua ja opiskella tutkintotavoitteisesti uuden ammatin. Jokaiselle räätälöidään oma opintopolku. Tällä hetkellä opiskelija voi painottaa opinnoissaan: tuote-, nukke-, paperi-, neulemuotoilua, käsityön ohjausta ja/tai kiertotaloutta.  

Ilo irti kädentaidoista -näyttely esittelee kaksi erilaista kädentaitojen prosessia. Huonekalujen entisöinnissä kunnioitetaan ja kirkastetaan edellisten sukupolvien muodonantoa ja kädentaitoja. Paperivalaisimien teossa muotoillaan ja innovoidaan omiin kauneuskäsityksiin perustuvaa uutta. 

Kädentaitojen löytämisen ilon mahdollistavat KSL-opintokeskus Helsinki, Taito Keski-Suomi ry. ja Taitokeskus Jyväskylän monipuoliset tilat sekä ammattitaitoiset opettajat. 

Tutkintokoulutuksen opintoihin voi sisällyttää näyttelyn suunnittelun ja toteuttamiskurssin, jonka puitteissa nykyiset tutkinto-opiskelijat Reetta Johansson, Sari Ojalehto ja Maija Turunen yhdessä opettaja Raija Mannisen kanssa toteuttivat tämän näyttelyn. 

Näyttelyn taitajat

Valaisimet: Kati Haapanen, Mirva Juntunen ja Heini Nieminen 

Entisöinnit: Tuomo Jaatinen, Päivi Savolainen, Anna-Maija Tauren ja Paula Tiirikainen
 

Näytönpaikan näyttelyihin voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 

Asiasanat: