Hyppää pääsisältöön

21.11.2022

Suomen käsityön museon avoin paja on usein suuri ilon lähde museovieraille. Nyt Avoimen pajan toiminnalla halutaan ilahduttaa myös ikääntyneitä.
Kuva
Joulupostia ikääntyneille -korttikampanja Suomen käsityön museossa. Ohjeteksti. Kuva Suomen käsityön museo

Pajassa on mahdollista 22.11.—2.12.2022 askarella joulukortteja, jotka jaetaan paikallisiin palvelukoteihin ja kotihoidon ikääntyneiden joulun aikaa virkistämään. 

Avoimen pajan joulukorttitoiminta on osa Siskot ja Simot -yhdistyksen Joulupostia ikäihmiselle - joulukampanjaa. Osallistuminen Joulupostia-kampanjaan on hyvin helppoa! Kampanja-aikaan Suomen käsityön museon avoimessa pajassa on tarjolla joulukorttimateriaaleja ja inspiraatiota korttien omatoimiseen tekemiseen. Ikääntyneiden kortteja askarrellessa ei tarvitse maksaa pajan normaalia materiaalimaksua. Pajassa on keräyslaatikko, johon ikääntyneille lähetettävät kortit kerätään ja toimitetaan jaettavaksi palvelukoteihin ja kotihoidon asukeille. 

Paja on avoinna ti—su klo 11—18, joten kortteja voi askarrella hyvin näyttelyvierailun yhteydessä. Museoon on perjantaisin myös vapaa pääsy kaikilta. Alle 18-vuotiaat pääsevät aina maksutta museoon. 

Tarjolla on myös ohjattu jouluinen kortti- ja koristetyöpaja perjantaina 2.12. klo 12—17. Jouluisessa työpajassa askarrellaan joulukortteja ikääntyneille, mutta korttien ohessa voi myös muotoilla itsekuivuvasta savesta pieniä koristeita piparimuoteilla painamalla. Koristeet saa mukaansa, ja kuivuneet koristeet voi halutessaan maalata kotona. Työpaja on maksuton.

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, p. 040 701 7452, margarita.rossello@jyvaskyla.fi 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna ti—su klo 11—18