Hyppää pääsisältöön

22.11.2022

Kiehtovaa keramiikkaa esittelevä PAIKKA — Keramiikkatyöhuone Pot Viapori pohtii paikan merkitystä yhteisen materiaalin ja työskentelytilan kautta.
Kuva
Tiia Matikainen ripustaa PAIKKA-näyttelyä Suomen käsityön museossa. Nainen sommittelee keraamiikkateoksen sijaintia seinälle. Kuva Suomen käsityön museo

Taiteilija Tiia Matikainen avaa näyttelyn teemaa maksuttomalla opastuksella perjantaina 2.12. klo 16. 

Suomenlinnassa sijaitseva keramiikkatyöhuone Pot Viapori on jättänyt jälkensä siellä työskenteleviin ja siellä vieraileviin ihmisiin. Vuonna 1972 perustettu keramiikkatyöhuone Pot Viapori sijaitsee tykkihallina toimineessa bastion Palmstiernassa, historiallisessa Suomenlinnan merilinnoituksessa, Unescon maailmanperintökohteessa. Pot Viaporilla on tärkeä rooli suomalaisessa keramiikkataiteessa ja se on olennainen osa Suomenlinnan kulttuurista ja taiteellista toimintaa. 

Juhlanäyttelyssä saman kokemuksen ja materiaalin kanssa työskentelevät kollegat jakavat välähdyksen omasta maailmastaan. Tiia Matikainen kertoo opastuksellaan näyttelyn teemasta, joka tulee esiin eri taiteilijoiden teoksissa vahvan luontokokemuksen, yhteiskunnallisuuden ja ihmisen läsnäolon kautta.

Tiia Matikainen

Tiia Matikainen (s. 1975) on kuvanveistäjä ja keramiikkataiteilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Matikaisen teoksia on nähty yksityisnäyttelyissä Helsingissä mm. Galleria Sculptorissa, Galleria Katariinassa ja Galleria Huudossa, sekä useissa ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla, mm. Ranskassa, Englannissa ja USA:ssa.

Lisätietoja

Margarita Rossellò Ramòn, museolehtori, Suomen käsityön museo
p. 040 701 7452, margarita.rossello@jyvaskyla.fi 

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18.