Hyppää pääsisältöön

14.3.2023

Kuva
Iloiset haalariasuiset opiskelijat poseeraavat rivissä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Korkeakoulujen kevään 2023 toinen yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin käynnistyy keskiviikkona 15.3. ja päättyy torstaina 30.3. Jyväskylässä on tarjolla yli 3500 aloituspaikkaa.

Jyväskylän yliopistossa uutuutena teknologiajohtaminen

Jyväskylän yliopistossa on tarjolla yhteensä 2501 aloituspaikkaa 93 hakukohteessa kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Suosituimpia koulutusaloja ovat kauppatieteet, psykologia, luokanopettajan koulutus sekä liikuntapedagogiikka.

Uutuutena Jyväskylän yliopistossa on tarjolla teknologiajohtamisen kandidaatti- ja diplomi-insinööriohjelma, joka kokoaa yhteen tekniikan ammattitaidon, asiantuntijaryhmien johtamisen ja liiketalouden. Tutkinto-ohjelmasta valmistuvilla diplomi-insinööreillä on valmiudet toimia vaativissa teknologia-alan asiantuntija- ja johtotehtävissä. Toinen hakukohdeuutuus on historian maisteriohjelma, kun aikaisemmin on voinut hakea vain historian kandi- ja maisteriohjelmaan. Yliopiston koulutustarjontaan voi tutustua osoitteessa https://jyu.fi/hae.

Jamk tarjoaa AMK- ja YAMK-koulutusta

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (Jamk) on tarjolla yhteensä 1070 aloituspaikkaa seitsemällä eri alalla AMK- ja YAMK-tutkintoissa. AMK-tutkintokoulutuksiin on tarjolla 850 aloituspaikkaa 17 eri tutkinto-ohjelmassa. Noin puolet tutkinto-ohjelmista toteutetaan sekä päivä- että monimuotototeutuksina.

Ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja (YAMK) voi Jamkissa suorittaa Jamk Master Schoolissa. Jamk Master School tarjoaa kaksi eri polkua, joista valitessaan opiskelija suuntautuu opinnoissaan joko huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Jamkin tarjontaan voi tutustua hakijoille suunnatuilla verkkosivuilla https://jamk.fi/hae.

Lisäksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla 35 aloituspaikkaa yhteisöpedagogikoulutukseen (AMK) Jyväskylässä.

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa

Yhteishaussa voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Koulutuksiin hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi:ssä, jossa voi myös seurata haun edistymistä. Hakuaika päättyy 30.3. klo 15.