Hyppää pääsisältöön

27.9.2023

Kuva
Lomalokki-logo syysasussa, taustalla keltaisia syksyn lehtiä. Kuva Rita Suhonen
Lasten ja nuorten lomatoiminnan koonti Lomalokki on julkaistu Jyväskylän kaupungin harrastamisen sivustolla. Lomalokki kokoaa tällä kertaa lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa peruskoulun syysloman ajalle eli viikolle 42.

Lomalokkiin (https://jyvaskyla.fi/harrastukset/lomalokki) on listattu Jyväskylän kaupungin omien toimintojen lisäksi aktiviteetteja laajalta Jyväskylän alueen nuorisotoimijoiden verkostolta. Toimintatietoja on kerätty myös muilta lapsille ja nuorille toimintaa järjestäviltä tahoilta.
 
- Alakouluikäisille on tarjolla esimerkiksi useampia päiväleirejä ja erilaisia kädentaitoihin liittyviä tuokioita. Mukana on vaihtoehtoja myös koko perheelle. Nuoret voivat puolestaan piipahtaa vaikkapa avoimilla nuorisotiloilla, osallistua maksuttomiin workshopeihin tai muuhun ohjattuun toimintaan, kertoo koonnista vastaava nuorisonohjaaja Rita Suhonen

- Jos lomasuunnitelmia haluaa tehdä väljemmällä aikataululla, löytyy Lomalokista vinkkejä myös omatoimisempaan tekemiseen, Suhonen lisää.
 
Lomalokkia täydennetään syysloman alkuun saakka. Toimintaa järjestävät tahot voivat edelleenkin ilmoittaa toimintojaan mukaan koontiin. Ilmoitusohjeet löytyvät Lomalokki-sivustolta.

Lomalokin toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.

Harrastamisen sivustolta ja HarrastusLaturista vinkit ympärivuoriseen harrastamiseen

Harrastamisen sivusto kokoaa monipuolisesti tietoa Jyväskylän kaupungin ja kumppaneiden tarjoamasta harrastus- ja vapaa-ajantoiminnasta eri ikäisille. Sähköinen HarrastusLaturi-kalenteri kokoaa Jyväskylän kaupungin tarjoamia maksuttomia, matalan kynnyksen harrastuksia eri ikäisille lapsille ja nuorille. HarrastusLaturiin kootut kouluissa järjestettävät harrastukset ovat tauolla syysloman ajan.
 
Harrastamisen kokonaisuus osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/harrastukset.
 

Lisätietoja Lomalokista:
nuorisonohjaaja Rita Suhonen, nuorisopalvelut, p. 050 320 5933, rita.suhonen@jyvaskyla.fi
 
Lisätietoja HarrastusLaturista:
hankekoordinaattori Reeta Jääskeläinen, p. 040 662 0085, reeta.jaaskelainen@jyvaskyla.fi