Hyppää pääsisältöön

28.9.2023

Kuva
Suunnittelualue merkitty karttaan ja ilmakuvaan
Nykyisen Ylämyllyjärven asuinaluetta kaavaillaan laajennettavan pientaloilla. Aikanaan alueen on tarkoitus yhdistyä osaksi Kauramäkeä. Suunnittelun lähtökohtiin voi tutustua ja niistä keskustella asukastilaisuudessa sekä kaavakävelyllä suunnittelijan kanssa.

Noin kuuden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevan Ylämyllyjärven alueella on käynnistymässä asemakaavan muutos, jonka tarkoituksena on tutkia nykyisen asuinalueen laajentumista omakotitonteilla sekä erillisten ja kytkettyjen pientalojen tonteilla. Asumisen lisäksi asemakaavalla osoitetaan alueet, jotka tulee säilyttää viheralueina.

- Suunnittelun lähtökohtana ovat alueella havaitut luonto- ja virkistysarvot. Esimerkiksi Huhtalammentien ja Ronsuntaipaleentien välissä sijaitsevassa lähimetsässä oleva lähteikkö ja lehto kuuluvat Vuorilammen merkittävään luontokohteeseen ja kansallisesti arvokkaaseen elinympäristöön, kaavoitusarkkitehti Henriikka Keskinen nostaa esimerkiksi alueen luontoarvoista.

Liikenneyhteys voidaan muodostaa suunnittelualueelle jatkamalla Huhtalammentietä. Pidemmän aikavälin tavoitteena on, että Ylämyllyjärveltä muodostuu joukkoliikenneyhteys Kauramäen kasvavalle asuinalueelle.

Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan

-    asukastilaisuuteen keskiviikkona 11.10. klo 18-19:30. Linkki verkkokokouksena järjestettävään tilaisuuteen löytyy kaavan verkkosivuilta.
-    kaavakävelylle suunnittelijan kanssa torstaina 12.10. klo 17–18. Lähtö Huhtalammentien ja Ylämyllyntien risteyksestä.

Lisätietoja

-    kaavoitusarkkitehti Henriikka Keskinen, p. 050 442 3691, henriikka.keskinen[at]jyvaskyla.fi
-    Kaavamuutoksen verkkosivut