Hyppää pääsisältöön

29.9.2023

Kuva
Sähköautojen latausasema. Kuva Kirsi Immonen
Resurssiviisaassa Jyväskylässä panostetaan sähköautoiluun. Recharge, Jyväskylän Kaupunki ja ALVA Oy ovat olleet mukana avaamassa yli 30:tä sähköauton latauspistettä, joissa voit ladata jopa 300kW teholla.

Kaikille avoin sähköautojen latausverkosto on kasvanut tänä vuonna Jyväskylässä. Recharge avasi Jyväskylän Killerin raviradalle, Jyväskylän Lutakon satamaan, Harjun yliopistonkadulle ja nyt viimeisimpänä Naissaareen yhteensä neljä suurteholatausasemaa. 

Sähkölatausasemille sopivat sijainnit on katsottu yhteistyössä kaupungin kanssa. Latausasemien rakentamisesta on vastannut Recharge Finland Oy, eikä rakentamisesta ole tullut kustannuksia kaupungille.

- On hienoa, että Jyväskylän kaupunki on omalta osaltaan mukana mahdollistamassa sähköisen liikenteen kasvua ja näyttää mallia, kuinka kaupunkialueella järjestetään julkinen sähköautojen lataus. Neljään eri puolilla kaupunkia sijaitsevaan kohteeseen avatut, yhteensä liki 30 latauspistettä, joista yli 20 suurteholatauspistettä, palvelevat hyvin asukkaita, työssä käyviä ja vierailijoita, tiivistää Keijo Rouvali Rechargelta.

Latausasemien avajaisia juhlistettiin ilmaisella sähköautojen koeajo- ja latauspäivällä 20.9.

Yhteistyössä Rechargen ja paikallisten autoliikkeiden kanssa, sähköautoista ja latauksesta kiinnostuneet pääsivät tutustumaan, lataamaan ja koeajamaan yhdeksää eri automerkin malleja sähköautoilun teemapäivänä Jyväskylässä. Päivän maksuttomat lataukset, asiantuntijoiden opastus ja mahdollisuus keskustella sähköautojen lataamisesta käytännössä, toivat paikalle sähköautoilusta kiinnostuneita.

- Killerin latausasema palvelee raviradan ja Liikuntakeskus Buugin käyttäjiä. Naissaaren latausasema tukee nelostien käyttäjiä. Harjun latausalue helpottaa lähiasukkaiden autojen latausta, kertoo Kimmo Suomi, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kaupunkirakennelautakunnan varapuheenjohtaja

- Liittymätilaukset tulivat Rechargelta hyvissä ajoin, joten liittymien rakentaminen ja käyttöönotto pystyttiin ajoittamaan toivottuun aikatauluun, Sami Salmela ALVA Oy:stä tiivistää projektin toteutuksen.

Asiasanat: