12.1.2024

Villalangan kehrääminen. Kuva Hannele Torniainen
Neljänä sunnuntaina Suomen käsityön museon luentosalissa lanitetaan kehräämisen parissa.

Kehruulanit kutsuvat mukaan kaikki kehräämisestä kiinnostuneet ja innostuneet kehräämään ja vaihtamaan vinkkejä.Voit tulla ryhmään mukaan toteuttamaan omaa projektiasi tuoden tullessasi kuidut sekä rukin/värttinän tai sitten voit tulla ihan vain ihastelemaan, ihmettelemään ja tutustumaan. Paikalla vertaiskehrääjänä taideohjaaja Hannele Torniainen.

Ensimmäistä kertaa kehruulaneja vietetään sunnuntaina 21.1. klo 12–15. Kansanperinteen mukaan tammikuu on ollut hyvä aika aloittaa kehruuhommat joulun joutilaisuuden jälkeen. Alkuvuoden tylsyyttä lievitettiin kehräämällä joukolla ja samalla voitiin opastaa kokemattomampia kehrääjiä. Tätä perinnettä jatkaa myös museolla järjestettävät seuralliset kehruulanit.

Tapahtuma sisältyy museon pääsymaksuun.
Kehruulanit su 21.1., su 18.2., su 24.3. ja su 21.4. klo 12–15.

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, p. 040 701 7452, [email protected]

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Pääsymaksut: aikuiset 8€, eläkeläiset ja työttömät 6€, opiskelijat 4€. Alle 18-vuotiaat maksutta. Myös Museokortti käy.