Hyppää pääsisältöön

26.3.2024

Kuva
Kaksi henkilöä punnitsee teetä kahvilassa. Kuva Tero Takalo-Eskola
Lue tästä tiivis tietopaketti kausi- eli sesonkityön mahdollisuuksista.

Sesonki- eli kausityö tarkoittaa sitä, että työssä ollaan vain osa vuodesta.  

Kausitöitä on tarjolla eri aloilla, ja kausityön pariin voi hakeutua ympäri vuoden.

Tyypillisiä kausitöitä ovat esimerkiksi turistineuvonta, marjanpoiminta tai puistojen kunnossapito kesäkaudella tai kiireapulaisena työskentely kauppojen ja ravintoloiden joulusesongin aikaan. Myös Lappi tarjoaa mahdollisuuksia kausityöhön ympäri vuoden. 

Kausityötä tekemällä sitoudut työskentelemään sinulle sopivaan ajankohtana ja kerrytät samalla arvokasta työkokemusta. Kausityöskentely on myös hyvä väylä myös uuteen toimialaan tutustumiseen.

Mistä kausityön voi löytää?

Kausityön voit löytää etsimällä lyhytkestoisia töitä eri työnhakusivustoilta tai ottamalla suoraan yhteyttä työnantajiin, kuten paikallisiin yrittäjiin.

Työmarkkinatorin Avoimet työpaikat -palvelusta voit etsiä kausityötä hakusanalla kausityö ja kesätyö ja rajaamalla hakutuloksia alueellisesti.  

Tarvitsetko tukea työnhakuun? Apua voi saada esimerkiksi CV:n muokkaamiseen

Henkilöasiakkaan yleisestä neuvontapalvelusta saat vastauksia työllistymiseen, TE-palveluiden kanssa asioimiseen sekä verkkopalvelujen käyttöön liittyviin kysymyksiin sekä tarvittaessa jatko-ohjauksen muihin sinulle sopiviin palveluihin numerosta 029 502 5500. 

Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluiden CV-työpajoissa saat vinkkejä ja käytännön apua osaamisen ja vahvuuksien tunnistamisessa sekä niiden sanoittamisessa. 

Myös Työmarkkinatorilta saat vinkkejä työnhakuun.

Lue lisää sesonki- ja kausityöstä Työmarkkinatorilta