Hyppää pääsisältöön

19.6.2024

Kuva
Katu Jyskässä. Kuva Erja Mutanen
Jyväskylän kaupunki parantaa Vaajakoskentien jalankulku- ja pyöräilyväylää leventämällä sitä 1,3 kilometrin matkalta Järveläntien ja Vesmannintien välillä. Rakennustyöt aloitetaan maanantaina 24.6.

Kadunrakennustöiden ensimmäisessä vaiheessa käynnistetään Jyskän koulun kohdalla olevan alikulkusillan sekä Vaajakoskentien jalankulku- ja pyöräilyväylän leventäminen välillä Järveläntie – Sulunperäntie.

– Yritämme saada työt Jyskän alikulkukäytävän kohdalla mahdollisimman pitkälle koulun alkuun mennessä. Jalankulku- ja pyöräilyväylän töiden etenemiseen vaikuttaa suuri määrä maanalaisia johtoja, kertoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen Jyväskylän kaupungilta.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän leventäminen etenee kohti Vaajakosken keskustaa sitä mukaa, kun johtosiirrot ja muut järjestelyt etenevät. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan marraskuun puoliväliin mennessä.

Liikennejärjestelyt koskevat kaikkia

Siltatyö siirtää väliaikaisesti koulun edessä olevan linkkipysäkin Haapa-Heikintie 21 sijaintia 250 metriä eteenpäin Vähäperän risteyksen kohdalle. Siirto tehdään juhannuksen jälkeen tiistaina 25.6. klo 7 alkaen. 

Turvallisuuden varmistamiseksi jalankulku ja pyöräily siirretään vaiheittain kiertoreiteille työn etenemisen mukaan. Ensimmäisessä vaiheessa työmaan kohta kierretään joko Haapa-Heikintien tai Järveläntien-Vähäperän kautta. Vaajakoskentien varressa oleville kiinteistöille on pääsy koko työn ajan. Työmaa lisää autoliikenteen matka-aikaa 30 km/h nopeusrajoituksen ja pysähdysten vuoksi. Kävely- ja pyöräilyväylän rakennuttaa Jyväskylän kaupunki. Pääurakoitsijana on GRK Suomi Oy.

Jyväskylän kaupunki panostaa kävely- ja pyöräilyreitteihin

Vaajakosken suunnan kävely- ja pyöräväylien parantamiseen on panostettu viime aikoina. Tällä hetkellä käynnissä on myös Vaajakosken pyöräilyn pääreitin parantaminen Rantaraitilla välillä Heikinkatu – Rauhalahti. Työmaa valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Keskustassa kävelyn ja pyöräilyn reittejä paranne muun muassa Pitkäkadulla ja Kilpisenkadulla. Pitkäkadulla väylää levennetään vastaamaan pyöräilyn pääreittiä. Kilpisenkatu muuttuu P-Paraatin ja Kortteli 9 huoltotunnelin valmistumisen jälkeisessä katusaneerauksessa pyöräkaduksi.