Hyppää pääsisältöön

20.6.2024

Kuva
Pohjanlammen lähiliikuntapaikan katukoripallokenttä. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut
Pohjanlammen lähiliikuntapaikan kolmannen vaiheen rakennustyöt ovat valmistuneet. Lähiliikuntapaikan viimeisen rakennusvaiheen valmistumisen myötä Kuokkalan kaupunginosassa sijaitseva Pohjanlammen lähiliikuntapaikkakokonaisuus on saatu valmiiksi.

Hankkeen kolmannen vaiheen aikana Pohjanlammen lähiliikuntapaikkakokonaisuus täydentyi uudella joustopinnalla varustellulla koripallokentällä, mäenlaskukumpareella ja pumptrack -radalla. Samalla alueen kulkuväyliä kehitettiin ja lisättiin mahdollisuuksia alueella oleskeluun.

Uudet liikuntapaikat täydentävät Pohjanlammen lähiliikuntapaikan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Lähiliikuntapaikalle on aiemmissa rakennusvaiheissa toteutettu jo muun muassa tekojää, tekonurmikenttä ja ulkokuntoiluvälineitä. Lähiliikuntapaikat ovat asukkaiden ja liikkujien vapaassa käytössä.

Lähiliikuntapaikkaa on rakennettu vaiheittain. Kolmannen vaiheen aikana alueesta on luotu entistä monipuolisempi ja viihtyisämpi liikuntapaikka eri ikäisille liikkujille. Kolmannen vaiheen toteutuksessa on huomioitu erityisesti lapset, nuoret ja lapsiperheet. Kokonaisuutena lähiliikuntapaikan toiminnot soveltuvat kuitenkin laajalle kohderyhmälle.  

Pohjanlammen lähiliikuntapaikka sijaitsee Kuokkalan kaupunginosassa Kuokkalan yhtenäiskoulun ja Pohjanlammen päiväkodin läheisyydessä. Pohjanlammen lähiliikuntapaikan osoite on Pohjanlahdentie 7b, 40520 Jyväskylä.

Hankkeen rakennuttajana toimii Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut. Hanke toteutetaan kaupungin liikuntapalvelujen sekä kadut ja puistot -palvelualueen yhteistyönä. Hankkeen päätoteuttajan toimii Maa- ja Viherrakennus Laitinen Oy. Pumptrack -radan toteutuksesta vastasi Trail It Oy. 

Lisätietoja

Kunnossapitovastaava Arto Terho,  
p. 050 3692555, arto.terho[a]jyvaskyla.fi

Palveluesimies Nikke Tuhkanen (ajalla 17.–30.6.2024)
p. 050 470 0939, nikke.tuhkanen[a]jyvaskyla.fi

Palveluesimies Jani Hyvönen (ajalla 1.–28.7.2024)
p. 050 477 5764, jani.hyvonen[a]jyvaskyla.fi

Palveluesimies Minni Ukonsaari (29.7.2024 alkaen)
p. 050 311 8282, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
Kaupunginosa: