Hyppää pääsisältöön

23.2.2022

Kuva
Talo kuvattu kulmasta. Kuva Petteri Kivimäki
Nuori, oletko huolissasi omasta tai kaverin mielialasta, päihteilystä, ihmissuhteista tai pelaamisesta?

Nuorisovastaanotto löytyy Nuorten talosta, Asemakatu 4.


Nuorisovastaanotto tarjoaa mielenterveys- ja päihdepalveluita 13–22-vuotiaille jyväskyläläisille ja heidän läheisilleen. Koululaisille ja opiskelijoille ensisijaisia ovat kouluilla tarjottavat palvelut.

Nuorisovastaanotto tarjoaa nyt nuorelle perinteisempien tuki- ja hoitomuotojen lisänä ajan nopeasti ja oikea-aikaisesti Käynti kerrallaan -työtavalla.

– Kun uusi asiakas soittaa meille, hänen tilanteensa kartoitetaan puhelimessa. Samalla hän saa kahden tunnin vastaanottoajan, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Eija Hiltunen.

Ennen vastaanottoa nuori saa ennakkotehtävän ja vastaa kysymyksiin: mihin ongelmaan hän toivoo saavansa apua juuri nyt ja mistä haluaa keskustella tapaamisella. Käyntikertoja voi olla yhdestä kolmeen.

– Malli auttaa löytämään ne asiakkaat, jotka tulevat autetuksi tällä työtavalla sekä ne, jotka tarvitsevat pitempää työskentelyä, Hiltunen kuvaa.

Nuori saa seurantasoiton noin kahden viikon päästä ensimmäisestä käynnistä. Nuoren kanssa jutellaan hänen tilanteestaan ja suunnitellaan tulevaa.

– Jatketaanko Käynti kerrallaan -mallilla, tarvitaanko pidempää hoitoa, ohjataanko muihin palveluihin vai tuliko hän autetuksi yhdellä käynnillä. Kaikki eivät hae hoitoa, vaan ratkaisua ajankohtaiseen ongelmaan, Hiltunen selventää.

Käynti kerrallaan -malli on otettu käyttöön elokuussa 2021. Noin puolet asiakkaista tulee autetuksi tällä mallilla.

Lisätietoja Keski-Suomen hyvinvointialue: Nuorisovastaanotto


Teksti: Tuija Ijäs

Asiasanat: